Δημήτρης Μπάσης: «Έχω ανασφάλεια για το τι κόσμο κληρονομεί η γενιά που ανήκει ο γιος μου»

Οι συγκινητικές αλλά και δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει με τον τρεισήμισι έτους Θανάση, όλα όσα του έμαθε, η αγωνίες του αλλά και όσα τον κάνουν ευτυχισμένο μαζί του. Ο Δημήτρης Μπάσης μιλά στο Mothersblog.gr για τον μικρό του Θανάση!

Δημήτρης Μπάσης: «Έχω ανασφάλεια για το τι κόσμο κληρονομεί η γενιά που ανήκει ο γιος μου»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Ο γιος σου Θανάσης είναι μόλις τρεισήμισι ετών. Να φανταστώ, ότι έχει αλλάξει την θεώρησή σου για τα πράγματα;

«Σίγουρα. Βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Ο Θανάσης με έκανε πιο ώριμο. Είναι η προτεραιότητα στη ζωή μου. Ότι σχεδιάζω στη ζωή μου πάντα στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει το παιδί μου.»

-Ζεις τον γιό σου; Είσαι στην καθημερινότητα του;

«Προσπαθώ όσο μπορώ να βρίσκω χρόνο για να είμαστε μαζί. Είναι σε μία ηλικία πια που επικοινωνούμε. Έχει απορίες, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, νιώθει την απώλεια των γονέων όταν λείπουν. Περνώ αρκετό χρόνο μαζί του και διαπιστώνω ότι τα παιδιά σ' αυτές τις ηλικίες μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Από την ημέρα της γέννησής του μέχρι σήμερα είναι τόσο γρήγορες οι μεταβολές που προσπαθώ να μην χάσω αυτό το πράγμα, να το ζήσω όσο μπορώ!»

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος για το γιο σου;

«Όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργεί το άγχος ποιο θα είναι το κοινωνικό, το οικονομικό περιβάλλον που θα αφήσουμε σ' αυτή τη γενιά. Υπάρχει μία μεγάλη αβεβαιότητα. Όλοι λένε ότι η επόμενη γενιά θα πληρώσει την νύφη. Ουσιαστικά η ανασφάλεια μου είναι για το τι κόσμο κληρονομεί η γενιά που ανήκει ο γιος μου.»

-Ποια είναι η πιο τρυφερή, ζεστή και συγκινητική στιγμή που έχεις ζήσει με το παιδί σου;

«Έχω ζήσει πολλές στιγμές. Όταν λείπω σε συναυλίες η γυναίκα μου, μου μεταφέρει ότι ρωτάει συνεχώς «Πότε θα έρθει ο μπαμπάς» Όταν ανταμώνουμε λοιπόν, τρέχει με πολύ αγάπη στην αγκαλιά μου δείχνοντας μου πόσο του έλειψα. Αυτή είναι μία κορυφαία στιγμή που ζει ένας γονιός.»

-Η πιο δύσκολη αντίστοιχα κοινή σας στιγμή;

«Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου στα δύο του, όπου ανέβασε ξαφνικά πυρετό. Έφτασε 41 και τον πήγαμε με μεγάλη αγωνία στο νοσοκομείο. Όταν είσαι νέος γονιός όλα ανησυχείς. Αργότερα μάθαμε ότι το να κάνει ένα παιδί σαράντα πυρετό είναι σοβαρό αλλά δεν φέρει το ίδιο βάρος με αντίστοιχα έναν ενήλικο. Ήταν όμως η πιο δύσκολη στιγμή μας με το παιδί. Πέρασε μία βαριά ίωση στα όρια της πνευμονίας και απαιτήθηκε να νοσηλευτεί.»

-Σε άλλαξε ως χαρακτήρα ο Θανάσης;

« Ο γιος μου άλλαξε την κοσμοθεωρία μου. Πατώ πιο γερά στα πόδια μου γιατί έτσι επιβάλλεται.»

PLUS Ο Δημήτρης Μπάσης εμφανίζεται μαζί με τους Μελίνα Ασλανίδου και Χαράλαμπο Γαργανουράκη στο TAS stage. Ο ίδιος τονίζει « Είναι ένας καινούργιος χώρος στο Γκάζι. Ξεκινάμε με τη Μελίνα Ασλανίδου και έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας το Χαράλαμπο Γαργανουράκη. Με τη Μελίνα ήμασταν και το καλοκαίρι μαζί και λόγω της μεγάλης επιτυχίας από την καλοκαιρινή περιοδεία είπαμε να συνεχίσουμε μαζί και το χειμώνα σε ένα πολύ καινούργιο και φιλόξενο χώρο, που έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα αφού θα είμαστε και τις Κυριακές το μεσημέρι ανοιχτά με φαγητό και δωρεάν απεριόριστο κρασί. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες τις κρίσης και να προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο στο κοινό που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει δείξει την αγάπη του».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved