5 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τα «καλοκαιρινά» παιδιά

Αλήθεια, μπορούσατε να φανταστείτε ότι τον χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά, αλλά και την εξέλιξη ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει και η εποχή που γεννήθηκε; 

5 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τα «καλοκαιρινά» παιδιά

Δεν το λέμε εμείς, αλλά επιστημονικές έρευνες, που κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι δηλαδή αν θα είσαι αισιόδοξος, ψηλός ή με μυωπία, επηρεάζει και ο μήνας που γεννήθηκες.

Κι αφού διανύουμε το καλοκαίρι, είπαμε να συγκεντρώσουμε τα χαρακτηριστικά των παιδιών που έρχονται στον κόσμο αυτή την εποχή.

newborn

Είναι πιο αισιόδοξα

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι έχουν μία πιο αισιόδοξη στάση ζωής σε αντίθεση με εκείνα που γεννιούνται τον χειμώνα. Σε αυτό, πιστεύουν, ότι συμβάλει το γεγονός ότι τα καλοκαιρινά παιδιά εκτίθενται πιο συχνά στο φως, τον ήλιο, αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς πηγαίνουν περισσότερες βόλτες.

Έχουν λαμπερό παρουσιαστικό

Τα καλοκαιρινά παιδιά περιστοιχίζονται από πιο χαρούμενους ανθρώπους, αφού τη συγκεκριμένη εποχή όλοι είναι πιο ευδιάθετοι, πιο λαμπεροί και ανανεωμένοι. Έτσι, για όλα τα παραπάνω, μαζί με το γεγονός ότι αντικρίζουν το πρώτο φως κάτω από ηλιόλουστες συνθήκες - επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire – τα καλοκαιρινά παιδιά διαθέτουν φωτεινό χαμόγελο και λαμπερό παρουσιαστικό.

Ψηλότερα ως ενήλικες

Σύμφωνα με μελέτη που ακολούθησε την εξέλιξη της ζωής 450.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα καλοκαιρινά παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι βαρύτερα κατά τη γέννηση τους. Και ψηλότερα, κατά την ενηλικίωση, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τον χειμώνα.

Νευρικά και με έντονο ταπεραμέντο

Αυτό τώρα, δεν ξέρουμε αν είναι καλά νέα για τις μαμάδες. Γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες του Queensland University of Technology τα παιδιά του καλοκαιριού, είναι πιο νευρικά κι έχουν έντονο ταπεραμέντο

Πιθανότητες να αναπτύξουν μυωπία

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, τα παιδιά του καλοκαιριού έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μυωπία. Το ποσοστό αυτό είναι αποτέλεσμα στατιστικών μελετών που έδειξαν πως είναι πολλά περισσότερα τα παιδιά που γεννήθηκαν καλοκαίρι και φορούν γυαλιά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και ως αιτία αποδίδουν το έντονο φυσικό φως στο οποίο εκτίθενται από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved