Κλάμα μωρού από υπερβολική κούραση: Πώς το ηρεμούμε;

Ένας από τους συνηθέστερους λόγους κλάματος του μωρού, ιδιαίτερα το βράδυ, είναι η κούραση.

Κλάμα μωρού από υπερβολική κούραση: Πώς το ηρεμούμε;

Όταν το παιδί είναι κουρασμένο, έχει ένταση που δεν μπορεί να διαχειριστεί και ξεσπά σε ασταμάτησα κλάματα, με την παραμικρή αφορμή. Οσο πιο πολύ προσπαθείτε να το καλοπιάσετε ( κάτι που γίνετε ιδιαίτερα όταν είναι παρόντες και άλλοι) τόσο πιο υστερικό και απαρηγόρητο θα γίνεται το κλάμα του.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι είναι σαφώς προτιμότερο να προλαβαίνετε τις καταστάσεις προτού καν δημιουργηθούν, προσπαθώντας να μην αφήνετε το παιδί να φτάσει σε μεγάλη υπερδιέγερση και φροντίζοντας να το έχετε βάλει να ξεκουραστεί νωρίτερα, ειδικά αν γνωρίζετε ότι μπορεί να ξεφύγει από το πρόγραμμά του το βράδυ.

Αν δεν καταφέρετε να το αποφύγετε και το παιδί έχει ξεκουραστεί υπερβολικά και αρχίσει τα κλάματα, προσπαθήστε να το αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμα. Πηγαίνετέ το ήσυχα στο δωμάτιό του και πάρτε το αγκαλιά ώσπου να ηρεμήσει. Διαβάστε του το αγαπημένο του βιβλίο ή πείτε του το αγαπημένο του τραγούδι, αν έχει ησυχάσει αρκετά για να το δεχτεί. Αλλιώς, ηρεμήστε το με ένα χλιαρό μπάνιο, ετοιμάστε το για ύπνο και μείνετε μαζί του ώσπου να ησυχάσει ώστε το παιδί να νιώθει την παρουσία σας, δίπλα του.

Ορισμένες χρήσιμες στρατηγικές για να καλμάρετε το μωρό που κλαίει:
-Αποσπάστε την προσοχή του! Η προσοχή ενός παιδιού μπορεί εύκολα να εστιαστεί κάπου αλλού. Βγείτε έξω, πηγαίνετε μαζί μια βόλτα, κάντε μια αστεία γκριμάτσα ή υποδυθείτε έναν αγαπημένο του ήρωα.
-Αφήστε το να πιπιλίσει κάτι, ένα παιχνίδι, το πανάκι ή την πιπίλα του.
-Χρησιμοποιήστε έναν μονότονο ήχο όπως της ηλεκτρικής σκούπας, το πιστολάκι των μαλλιών ή το στεγνωτήριο γιατί λειτουργούν χαλαρωτικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved