Ακούστε το τραγούδι που κάνει τα μωρά να γελούν (vid)

Τι μπορεί να κάνει τα μωρά να γελούν; Συνήθως απλά πράγματα που ορισμένες φορές ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε.

Ακούστε το τραγούδι που κάνει τα μωρά να γελούν (vid)

Ερευνητές αποφάσισαν να εστιάσουν σε μελωδίες και συγκεκριμένα σε ήχους για να δουν αν τα μωρά ακούγοντάς τους, χαμογελούν. Δημιούργησαν λοιπόν ένα τραγούδι με περίεργους ήχους και ζήτησαν από τους γονείς να το ακούσουν μαζί με τα μωρά τους και να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, κυρίως ως προς τους ήχους που έκαναν τα μωρά να γελούν.

Με τη βοήθεια της μουσικής ψυχολόγου Lauren Stewart και του μουσικού Imogen Heap, ο Caspar Addyman, λέκτορας Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου, δημοσίευσε στο The Conversation τα ευρήματά του σχετικά με τη συμπεριφορά των μωρών στο τραγούδι που συνέθεσαν.

«Το πρώτο βήμα ήταν να ανακαλύψουμε τι ήταν ήδη γνωστό σχετικά με τους ήχους και τη μουσική που μπορεί να κάνουν τα μωρά χαρούμενα», ανέφερε ο Caspar Addyman. Ζήτησε από τον βραβευμένο συνθέτη Imogen Heap, που η κόρη του ήταν μόλις 18-μηνών και θα μπορούσε να πειραματιστεί μαζί της με τους ήχους, να συνθέσει τέσσερις μελωδίες: δύο με πιο γρήγορο ρυθμό και δύο με πιο αργό.

«Περιέργως οι περισσότεροι από τους γονείς και τα 20 από τα 26 βρέφη έδειξαν μία σαφή προτίμηση σε μια συγκεκριμένη μελωδία», σχολίασε ο Caspar Addyman, προσθέτοντας ότι από τους δέκα ήχους που περιλαμβάνει το τραγούδι, ακούγονται λέξεις όπως «boo!» (66%), φτερνίσματα (51%), ήχους ζώων (23%) και γέλιο μωρών (28%).

Παρακολουθείστε και ακούστε την τελική έκδοση του τραγουδιού με το μωρό σας και πείτε μας την απόψή σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved