Χριστούγεννα και παιδί: Τι μπορεί να φάει στο γιορτινό τραπέζι;

Το ερώτημα προφανώς και δεν απασχολεί τους γονείς με παιδιά άνω των 5–6 ετών αλλά όσους έχουν παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Χριστούγεννα και παιδί: Τι μπορεί να φάει στο γιορτινό τραπέζι;

Εάν είναι οι πρώτες γιορτές μαζί με το μωρό σας, το άγχος συνήθως επικεντρώνεται στο αν μπορείτε να οργανώσετε γιορτή σπίτι σας ή αν μπορείτε να πάτε σε σπίτι φίλων. Αν λοιπόν έχετε τη διάθεση να οργανώσετε τραπέζι στο σπίτι σας, δεν έχετε κανένα λόγο να μη το κάνετε.

Εάν το παιδί είναι μωρό, η διατροφή του είναι συγκεκριμένη, οπότε δεν έχετε να αγχώνεστε περαιτέρω. Αν πάλι είναι πιο μεγάλο και είναι δύσκολο στο φαγητό, φροντίστε να υπάρχουν στο τραπέζι κάποια αγαπημένα του φαγητά, ειδικά για την ημέρα. Επίσης μπορεί να δοκιμάσει κάποιες νέες γεύσεις, απλά να αποφύγετε να του δώσετε κρέατα που είναι μαγειρεμένα με μπαχαρικά ή πικάντικες σάλτσες, έτσι ώστε να να μην υπάρχουν ... απρόοπτα.

Μία ασφαλής επιλογή είναι να έχετε στο τραπέζι πατάτες φούρνου, που αρέσουν στα περισσότερα παιδιά, ρύζι, τυρί, κρέας κομμένο σε μπουκίτσες , λαχανικά ή κομμάτια μικρά από τη γέμιση κάποιας πίτας χωρίς το σκληρό φύλλο.

Ακόμα και αν δεν θέλει να φάει, δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού ή άγχους. Όλο και κάτι θα έχει τσιμπήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι όσο λιγότερο διαταράσσονται οι συνήθειες των παιδιού, τόσο πιο ήρεμα και συνεργάσιμα θα είναι , χωρίς γκρίνια και κλάματα.

Καλές γιορτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved