Κρέμες για μωρά: Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη μέρα της πρώτης φοράς!

Η διαδικασία από το μπιμπερό στο κουταλάκι, είναι μία πρόκληση τόσο για τον νέο γονιό όσο και για το μωρό. 

Κρέμες για μωρά: Πρακτικές συμβουλές για την μεγάλη μέρα της πρώτης φοράς!

Στην αρχή της ζωής του το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα. Καθως το μωρό αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό , αυξάνεται η ανάγκη του για θρεπτικά συστατικά. Η πρώτη γεύση που θα πάρει το μωρό σας είναι ιδιαίτερα απολαυστική και συνήθως είναι η κρέμα από ρυζάλευρο, που είναι εμπλουτισμένη με σίδηρο, έχει γεύση βανίλιας και δεν περιέχει γλουτένη, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι σπάνια προκαλεί αλλεργίες. Για την παρασκευή της κρέμας, χρειάζεται χλιαρό νερό, ή γάλα, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσετε με τις τροφές, καλή ιδέα είναι να έχετε δώσει στο μωρό ένα κουτάλι στο χεράκι του για να παίζει και ταυτόχρονα να εξοικειώνεται! Φροντίστε την ώρα του γεύματος, το μωρό να μην είναι ούτε πολύ πεινασμένο ώστε να ανυπομονεί να φάει με αποτέλεσμα να γκρινιάζει, αλλά ούτε και χορτάτο, ώστε να αγνοήσει τη νέα γεύση. Μην απογοητευτείτε εάν δεν δείξει ενθουσιασμό από την αρχή. Είναι πολύ πιθανό να δείχνει έκπληκτο, δυσαρεστημένο και μπερδεμένο από αυτό που δοκίμασε, να το στριφογυρίζει στο στόμα του χωρίς να ξέρει αν πρέπει να το καταπιεί ή ακόμα και να το φτύσει. .

Εάν η διάθεση του μωρού σας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι καλή καλύτερα να το αναβάλετε. Καλό είναι η πρώτη προσπάθεια να αποτελεί ευχάριστη εμπειρία. Δείτε το σαν παιχνίδι. Προσπαθήστε να μην χάσετε κι εσείς την υπομονή σας. Σκεφτείτε πως για το μωρό αλλάζει μια μεγάλη του συνήθεια. Το μωρό που ξεκινάει να τρώει στερεές τροφές, έχει ανάγκη και το να πίνει αρκετό νερό.

Εφόσον αυτή η πρώτη του επαφή με τη στερεά τροφή δεν του προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή διάρροια, μπορείτε με αργά και σταθερά βήματα και με τη συμβουλή φυσικά του παιδιάτρου, να ολοκληρώσετε τον απογαλακτισμό προσθέτοντας κι άλλες στερεές τροφές, όπως φρουτόκρεμα, κρεατοχορτόσουπα και φαρίν λακτέ (μετά τον 6ο μήνα). Οι κρέμες με μείγματα δημητριακών χορηγούνται τελευταίες, μετά τον 8ο μήνα, γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved