Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα βιβλία

Ένας από τους προβληματισμούς των νέων γονιών είναι πως θα κάνουν το παιδί τους να αγαπήσουν τα βιβλία και κατ' επέκταση τη μελέτη.

Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα βιβλία

Βεβαία η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, ωστόσο με έξυπνους τρόπους μπορείτε να το βάλετε σε αυτή η διαδικασία από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά, θα πρέπει να οργανώσετε σωστά το χρόνο σας με το παιδί και φυσικά ποτέ να μην το χρησιμοποιήσετε ως αντάλλαγμα για το παιχνίδι του γιατί τότε το διάβασμα θα γίνει αγγαρεία. Από πολύ μικρή ηλικία, ο χρόνος που αφιερώνουμε ως γονείς με το να τους διαβάζουμε βιβλία είναι αρκετός επομένως κάντε το παιχνίδι.

- Δώστε του το βιβλίο στα χέρια και αφήστε το να ανακαλύψει μόνο τους τις εικόνες και τη σημασία τους. Έτσι, γυρνώντας τις σελίδες θα μάθει ότι κάτι καινούργιο κρύβεται πίσω από αυτές και θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον να πάει παρακάτω.

- Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται και μην βιάζεστε να σας πει πράγματα τα όποια ακόμη δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει

- Φροντίστε τα βιβλία που του ανοίγετε να είναι γεμάτα από χρώμα και εικόνες, ενώ καλό θα ήταν στην αρχή να μην έχει γράμματα και μπερδεύεται

- Αγοράστε του παιδικά περιοδικά από το περίπτερο και αφήστε το να ασχοληθεί μόνο του ρωτώντας το τι βλέπει στην κάθε εικόνα

- Φτιάξτε ένα ράφι στο δωμάτιο του και τοποθετείστε όλα τα παραμύθια, ώστε να τα βλέπει και να τα αποζητά μόνο του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved