Ερμηνεύστε τις χρωματικές προτιμήσεις των παιδιών!

Τα αγόρια  μας άλλοτε μισούν το καφέ, άλλοτε το προτιμούν. Τα κορίτσια περνούν φάσεις με το ροζ, μέχρι μια Έλσα που θα τις κάνει να αγαπήσουν το μπλε του πάγου... Χωρίς επιρροές πάντως, όλες τους οι προτιμήσεις δείχνουν κάτι!

Ερμηνεύστε τις χρωματικές προτιμήσεις των παιδιών!

Μετά από αρκετή έρευνα, οι παιδοψυχολόγοι έχουν καταλήξει ότι τα χρώματα που προτιμούν τα παιδιά έχουν συγκεκριμένες ερμηνείες:

Λευκό: Το χρώμα της οργανωτικότητας και της λογικής. Αν το παιδί σας το διαλέξει για τον χώρο του, τότε αναζητά την απλότητα και την άνεση.
Ροζ: Παιδιά με τρυφερότητα και ευγένεια. Ενίοτε υποδηλώνει και μια αφέλεια, ή επιστροφή στην παιδικότητα. Όσα παιδιά επιλέγουν το ροζ, αναμένεται μεγαλώνοτας να διαμορφώσουν έναν ιδιαίτερο και γοητευτικό χαρακτήρα.
Πορτοκαλί: Η απόχρωση της κοινωνικότητας. Χαρακτηρίζει τα παιδιά που είναι πολύ αγαπητά από τον περίγυρό τους. Παρουσιάζουν όμως και την τάση να γίνονται λίγο δραματικά. Σίγουρα ταιριάζει σε παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες, με διάπλατο χαμόγελο και ελαφρώς... πολυλογούδικα!
Κόκκινο: Ταιριάζει σε δυναμικούς πιτσιρικάδες με φιλοδοξίες, αισιοδοξία και επιμονή.Αν το επιλέξει το παιδί σας, τότε μάλλον αγαπάει την περιπέτεια, τις αισιόδοξες σκέψεις κι έχει έντονη διάθεση για παιχνίδι. Μπορεί να είναι αθλητικό παιδί, παρορμήτικό και ενίοτε... κυκλοθυμικό!
Πράσινο: Οι λάτρεις του πράσινου, θεωρούνται πιστοί, σταθεροί και ειλικρινείς άνθρωποι. Κατά πάσα πιθανότητα, το πράσινο θα αποτελέσει πρώτη επιλογή ενός συνετού και “καλού” παιδιού , με ισορροπία στη σκέψη και στις επιλογές. Τα παιδάκια που αγαπούν το πράσινο είναι κοινωνικά και θέλουν να περνάνε πολλές ώρες με τους φίλους τους.
Μπλε: Είναι το χρώμα της αρμονίας, της τάξης και της καθαριότητας! Αυτά τα παιδιά που προτιμούν το μπλε είναι εσωστρεφή και πνευματώδη, δουλεύουν σκληρά και κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχουν και θα κάνουν μεγάλη περιουσία. Είναι συναισθηματικά πλάσματα αλλά έχουν ανεπτυγμένο και τον εγωισμό τους.
Καφέ: είναι σταθερά παιδιά, επιμονα και υπομονετικά. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές γενικώς, αναλύουν πολύ τα πάντα και δεν παρασύρονται απο... φρου φρου κι αρώματα!
Κίτρινο: Παιδια με υψηλά στάνταρντ και μεγάλες προσδοκίες. Δεν είναι ντροπαλά, είναι οργανωμένα, λογικά και επίμονα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved