Δυο φανταστικά πειράματα που θα εκπλήξουν τα παιδιά σας!

Ορίστε μερικές ιδέες που θα καταφέρουν όχι μόνο να απασχολήσουν τα παιδιά σας τώρα το καλοκαίρι αλλά να τα ενθουσιάσουν κιόλας, τόσο πολύ, που θα θέλουν να τα επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά!

Δυο φανταστικά πειράματα που θα εκπλήξουν τα παιδιά σας!

Δεν πρόκειται για μαγικά κόλπα, αλλά για έξυπνα πειράματα που τα παιδιά θα θέλουν να δείξουν στους φίλους τους.

1. Τρύπιο πλαστικό σακουλάκι
Τι συμβαίνει όταν ένα σακουλάκι είναι τρύπιο; Απλά ότι, υγρό μπαίνει μέσα, βγαίνει από τις τρύπες με αποτέλεσμα να πετάμε το σακουλάκι. Τι θα απαντούσατε όμως, αν σας λέγαμε πώς μπορείτε να έχετε ένα τρύπιο σακουλάκι και να μην πέφτει σταγόνα;

Experiment 1

Και όμως μπορείτε να τα καταφέρετε. Το μονό που θα χρειαστείτε, είναι ένα πλαστικό σακουλάκι, μερικά μολύβια και νερό. Γεμίστε το σακουλάκι με νερό και τρυπήστε πάνω από 4 φορές το σακουλάκι με τα μολύβια που θα αφήσετε επάνω, όπως και στη φωτογραφία. Το σακουλάκι με αυτό τον τρόπο θα κρατήσει το νερό μέσα μιας και έχει τρυπηθεί περισσότερο από τρεις φορές.

2. Μπαταρία Λεμονιού
Μα είναι δυνατόν; Να μπορείτε να φτιάξετε μπαταρία από λεμόνια; Και όμως γίνεται. Θα χρειαστείτε 8 λεμόνια, 8 καρφιά από χαλκό, 8 καρφιά από αλουμίνιο, ένα επιτραπέζιο ρολόι, ένα βολτόμετρο, και 9 καλώδια κροκοδειλάκια.

Experiment 2

Καρφώστε στα λεμόνια από ένα καρφάκι αλουμινίου και χαλκού, ενώστε με με το βολτόμετρο και τα καλώδια κροκοδειλάκια, εναλλάξ να πιάνουν ένα καρφάκι με χαλκό και ένα με αλουμίνιο. Συνδέστε την κατασκευή σας στο ρολόι και οι δείκτες θα αρχίσουν να δουλεύουν!
Οπότε την επόμενη φορά που θα ξεμείνετε από μπαταρία στο ρολόι σας, θα ξέρετε πώς να το κάνετε να δουλέψει... έστω και προσωρινά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved