Δεν τρώει το παιδί σας μαγειρίτσα και αρνί; Υπάρχουν επιλογές

Είναι γεγονός ότι πολλά από τα πασχαλινά εδέσματα αφήνουν αδιάφορα τα παιδιά. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα σοκολατένια αυγά, τα κουλούρια και πάσης φύσεως λιχουδιές.

Δεν τρώει το παιδί σας μαγειρίτσα και αρνί; Υπάρχουν επιλογές

Επειδή όμως η διατροφή τους πρέπει να είναι ισορροπημένη, ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν ώστε να φάνε υγιεινά και κυρίως να μην υπάρχει γκρίνια στο πασχαλινό τραπέζι.

-Αντί για την κλαδική παραδοσιακή μαγειρίτσα, μπορείτε να φτιάξετε μία παραλλαγή με κοτόπουλο και χωρίς χόρτα. Επίσης το βραστό αυγό είναι μία καλή λύση με λίγο ψωμί για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
- Ανήμερα του Πάσχα, το τσουρέκι με το γάλα είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρωινό. Το τουρέκι μπορείτε να το αντικαταστείσετε και με κουλουράκια ( ειδικά αν είναι σπιτικά). Προσοχή όμως στην ποσότητα. Θα πρέπει να υπάρξει μέτρο καθώς τα παιδιά αν καταναλώσουν περισσότερα γλυκά ή τσιμπολογάνε μέχρι το μεσημέρι, δεν θα έχουν όρεξη για φαγητό.

Αν το παιδί τρώει αρνί ή κατσίκι, μπορεί κάλλιστα να φάει μαζί με όλη την οικογένεια το ίδιο κρέας. Αν όχι, η πιο ασφαλής επιλογή είναι το μπιφτέκι, καθώς η πλειοψηφία των παιδιών τρώνε πολύ πιο ευχάριστα μπιφτέκι παρά ολόκληρο κομμάτι ψητό κρέας.
Φροντίστε να υπάρχει στο τραπέζι και στο πιάτο του παιδιού σας σαλάτα (ντομάτα, αγγούρι, καρότο). Μην πιέζετε να φάει περισσότερο απ΄ότι μπορεί ή θέλει. Είναι καλύτερα να ξαναφάει μετά από λίγες ώρες, παρά να υπερφορτώσει το στομάχι του.

Όσον αφορά στην κατανάλωση των αυγών, μην το παρακάνετε καθώς πολλά από τα πασχαλινά γλυκά έχουν μέσα αυγό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved