10 αστεία πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι!

Τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά θα περιμένουν πώς και πώς να διασκεδάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Πώς όμως θα μείνει αυτό το καλοκαίρι στα παιδιά σας αξέχαστο;

10 αστεία πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι!

Είτε πάτε, είτε όχι διακοπές παρακάτω θα βρείτε 10 αστεία και διασκεδαστικά πράγματα που τα παιδιά σας θα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε.

1. Κούνια σε αιώρα

p 100973236


Τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας ή στην αυλή του σπιτιού σας μια αιώρα. Πάρτε αγκαλιά το παιδί σας, ξαπλώστε μαζί του, και κοιτάξτε τον ουρανό, τα σύννεφα, φτιάξτε αστείες ιστορίες και κουβεντιάστε.

2. Σκαλίστε το χώμα μαζι

p MTN054 0


Αγοράστε μερικές γλάστρες, φυτέψτε λουλούδια ή λαχανικά ή σκαλίστε τον κήπο μαζί. Το χώμα, σίγουρα είναι κάτι «απαγορευμένο», για τα παιδιά, αυτός είναι και ο λόγος που χαίρονται να παίζουν όταν τους το επιτρέπουν οι γονείς τους.

3. Αφήστε το να φορέσει τα ρούχα σας

p FAN2029227


Αν έχετε κορίτσι, επιτρέψτε του να φορέσει τα μπιζού σας, τα φουστάνια σας και τα τακούνια σας. Αν πάλι έχετε αγόρι, επιτρέψτε του να φορέσει, τα σακάκια του μπαμπά και τις γραβάτες.

4. Μετατρέψτε το τραπέζι της κουζίνας σε καταφύγιο

p FAN2029284


Πάρτε σεντόνια και κουβέρτες και μετατρέψτε το τραπέζι σε σπιτάκι. Φάτε μαζί εκεί μέσα, διαβάστε παραμύθια και παίξτε.

5. Πλύνετε το αυτοκίνητο μαζί

p iStock 000005928262


Μια ζεστή μέρα, πλύνετε μαζί το αυτοκίνητο. Αφήστε το να σαπουνίσει, να ξεπλύνει και μάθετέ του, τι πάει να πει «μπουγέλο». Είναι αστείο να μπορεί να βρέχει τον μπαμπά ή τη μαμά χωρίς φωνές και γκρίνια. Αν πάλι δεν έχετε αυτοκίνητο, πλύνετε το ποδήλατο ή το πατίνι του στο μπαλκόνι. Είναι εξίσου διασκεδαστικό.

6. Κυνηγήστε έντομα

p FAN2029239


Αγοράστε, μερικές απόχες και βγείτε στην αυλή ή την πυλωτή σας και κυνηγήστε διάφορα έντομα. Αφήστε τα να κάνουν τους εξερευνητές με τους φίλους τους σαν να έκαναν σαφάρι.

7. Ψήστε μπισκότα

6c96c51f


Φτιάξτε ένα μπολ με ζύμη μπισκότου, δώστε τους διάφορα κουπατ και αφήστε τα να φτιάξουν μπισκότα που στη συνέχεια θα ψήσετε.

8. Σχεδιάστε με κιμωλίες

p 101373049


Αγοράστε κιμωλίες και πηγαίνετε σε ένα πάρκο, μία παιδική χαρά ή ακόμη και την πυλωτή σας. Δώστε τους τις κιμωλίες και αφήστε τα να σχεδιάσουν πριγκίπισσες, δράκους, δέντρα και σπιτάκια.

9. Μια παράσταση μόνο για εσάς

p 101406409


Βγάλτε τις αποκριάτικες στολές και ό,τι μουσικά όργανα έχετε. Αφήστε τα να δημιουργήσουν μία μουσική παράσταση και γίνεται θεατές στο καλύτερο θεατρικό έργο που έχετε παρακολουθήσει ποτέ.

10. Χορός στη βροχή

p FAN2012901


Πείτε τους να βάλουν τα μαγιό τους, να φορέσουν τις γαλότσες, να αρπάξουν μια ομπρέλα και αρχίστε να τα καταβρέχετε με το λάστιχο. Σίγουρα αυτό το παιχνίδι, θα γίνει το αγαπημένο τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved