Διαμόρφωση δωματίου για μεγαλύτερο παιδί- Τι θα χρειαστείτε

Το δωμάτιο του παιδιού σας θα πρέπει ν΄ αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθώς αυτό μεγαλώνει.

Διαμόρφωση δωματίου για μεγαλύτερο παιδί- Τι θα χρειαστείτε

Είναι σημαντικό τα έπιπλα που θα επιλέξετε να είναι από την αρχή λειτουργικά και να μην πιάνουν όλο το χώρο του δωματίου. Μία καλή λύση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι έτσι, ώστε να μένει όσο το δυνατόν περισσότερος ελεύθερος χώρος στο κέντρο του δωματίου.

Σήμερα πολλοί γονείς , επιλέγουν κουκέτες αντί για δύο μονά κρεβάτιa. Έτσι, αν σχεδιάζετε να αποκτήστε κι άλλο παιδί, και δεν διαθέτει το σπίτι σας επιπλέον κρεβατοκάμαρα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα κρεβάτι πάνω από το οποίο αργότερα θα μπορεί να προστεθεί μία κουκέτα ή αγοράστε ένα σετ δύο κρεβατιών διαφορετικού ύψους που το χαμηλότερο θα μπαίνει κάτω από το άλλο. Υπάρχει και η λύση του κρεβατιού που διπλώνεται και κρύβεται στον τοίχο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθώς μεγαλώνει, το παιδί θα έχει ολοένα και περισσότερα παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Αν δε σας περισσεύουν ράφια ή συρτάρια, καλές λύσεις είναι οι κούτες για τα παιχνίδια, τα ψάθινα καλάθια ή τα φορητά πλαστικά στοιβαζόμενα συρτάρια.

Επίσης θα χρειαστείτε:
-Κομοδίνο για το φωτάκι ( αν δεν υπάρχει χώρος, μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σχέδια και χρώματα σε διάφορες τιμές).
-Χαμηλές κρεμάστρες για τα καθημερινά του ρούχα.
-Πίνακας ανακοινώσεων από φελλό.

Το παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται πολλά έπιπλα. Τα βασικά είναι κούνια και ίσως μία άνετη καρέκλα για εσάς όταν και αν θηλάζετε. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το μωρό μεγαλώνει γρήγορα και οι ανάγκες του αλλάζουν. Οπότε θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε πολλά από τα βρεφικά έπιπλα πολύ πιο σύντομα απ΄ότι πιστεύατε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved