Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ηλεκτρονικά παιχνίδια στα παιδιά

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν γίνει το μεγαλύτερο είδος διασκέδασης στον κόσμο. Στις ΗΠΑ το 97% των εφήβων στις ΗΠΑ παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια κατά μέσο όρο 13.2 ώρες την εβδομάδα.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ηλεκτρονικά παιχνίδια στα παιδιά

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγοράζουμε για τα παιδιά μας το κατάλληλο παιχνίδι σύμφωνα με την ηλικία τους αλλά και να προσέχουμε τους κανόνες ασφαλείας.

Όταν εντοπίσουμε το παιχνίδι πριν το αγοράσουμε, δύο είναι τα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε. Πρώτον, την κατάταξη του παιχνιδιού που διαχωρίζεται σε πέντε ηλικιακές ομάδες: 3+, 7+, 12+, 16+, 18+, και δεύτερον, αν το περιεχόμενο του παιχνιδιού αναφέρεται ή δείχνει σκηνές με χυδαία γλώσσα, διακρίσεις, φόβο, τζόγο, σεξ και βία.

Πάνω από όλα χρειάζεται ο κάθε γονιός να γνωρίζει καλά το παιδί του! Όσο περισσότερο γνωρίζουμε τα παιδιά θα μπορούμε καλύτερα να επιλέξουμε τα κατάλληλα παιχνίδια/βίντεο για αυτά.

Παράλληλα, χρειάζεται να ψάχνουμε για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με χαρακτήρες που εμφανίζουν ηρωϊκές αρετές έτσι ώστε τα πλεονεκτήματα και τα θετικά μηνύματα, όπως η ομαδική εργασία, η υπομονή και η επιμονή να μπορέσουν να μεταφερθούν στο παιδί. Εννοείτε, πριν αγοράσετε, διαβάστε τα παιχνίδια βίντεο που δίνετε στα παιδιά σας!

Οι αξιολογήσεις περιλαμβάνουν βαθμολογία για θετικές εικόνες, θετικά πρότυπα, και τη βία, μεταξύ άλλων. Συζητούμε επίσης με το παιδί μας για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή και ότι άλλο ηλεκτρονικό χρησιμοποιεί. Δείξτε ενδιαφέρον στα παιχνίδια και παίξτε τα με τα παιδιά.

Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις διαφορές μεταξύ παιχνιδιών και πραγματικού κόσμου. Παιχνίδια δράσης με όπλα και εξωγήινα τέρατα δεν είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved