«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;» Ποια είναι η σωστή απάντηση;

«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;», «Μαμά, αφού ο Άγιος Βασίλης είναι τόσο χοντρός πώς χωράει από την καμινάδα;», «Μαμά, εμείς που δεν έχουμε τζάκι από πού θα μπει ο Άγιος Βασίλης;», «Μαμά, υπάρχουν τα ξωτικά των Χριστουγέννων;», «Μαμά, υπάρχει μαγεία;», «Μαμά, πώς πετούν οι τάρανδοι;»… είναι λίγες μόνο από τις πολλές ερωτήσεις που κάνουν τα περισσότερα παιδιά στους γονείς τους, ζητώντας απαντήσεις.

«Μαμά υπάρχει Άγιος Βασίλης;» Ποια είναι η σωστή απάντηση;
6eda84d2dd55a4dbd669ea26b05f5b48

Τι πρέπει να απαντήσει ένας γονιός όμως στο παιδί του; Πρέπει να του πει την αλήθεια ή όχι; Και πότε τα παιδιά θα σταματήσουν να πιστεύουν σε όλα αυτά;

Αρχικά κάθε γονιός θα πρέπει να γνωρίζει πώς κάθε παιδί έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία. Ως γονείς θα πρέπει να απαντούμε σε ένα παιδί σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του. Αν λοιπόν ένα παιδί πιστεύει έντονα σε όλο αυτό που αποκαλούμε «Θαύμα των Χριστουγέννων» καλό θα είναι να αρνηθούμε την αλήθεια και να αφήσουμε στο μικρό μας μερικά ακόμη χρόνια αθωότητας και μαγείας.

278dcf4d034d2536a9356b615d90d5cd

Αν το παιδί αν και μικρό δεν πιστεύει σε όλα αυτά δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να το πείσουμε εμείς οι ίδιοι ότι όντως «Υπάρχει Άγιος Βασίλης». Αρκεί να του εξηγήσουμε το νόημα της γιορτής αυτής.

00b0e7ea314c2cd9580a1b6721d33e80

Έτσι λοιπόν, μη χαλάτε τα όνειρα των παιδιών σας. Αφήστε τα να ζήσουν τα μαγικά Χριστούγεννα που εκείνα επιθυμούν όπως τα επιθυμούν. Αυτό είναι άλλωστε και το αληθινό νόημα της Χριστουγεννιάτικης μαγικής αγάπης. Να θυμάστε πώς τα παιδιά κάποια στιγμή θα πάψουν μόνα τους να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, στη μαγεία, στους ιπτάμενους ταράνδους και όλα τα υπόλοιπα που συνοδεύουν τα Χριστούγεννα όταν εκείνα θα είναι πραγματικά έτοιμα.

Η διατήρηση της μαγείας, ούτε τα βλάπτει, ούτε τα υποβιβάζει, αντίθετα η μαγεία θα τους δημιουργήσει αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή.

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved