Το παιδί μου βαριέται να πλένει τα δόντια του.Υπάρχει λύση;

Το πλύσιμο των δοντιών για τα περισσότερα παιδιά είναι ...αγγαρεία. Βρίσκουν ένα σωρό προφάσεις για να καθυστερήσουν τη διαδικασία πλυσίματος και στο τέλος απλά να μην το κάνουν.

Το παιδί μου βαριέται να πλένει τα δόντια του.Υπάρχει λύση;

Από την πλευρά τους οι γονείς δοκιμάζουν κάθε δυνατό τέχνασμα προκειμένου να τα πείσουν ότι το πλύσιμο των δοντιών δεν είναι εθελοντική δράση! «Θα σαπίσουν τα δόντια σου και θα υποφέρεις στον οδοντίατρο», «θα σαπίσουν και σε λίγα χρόνια δεν θα έχεις ούτε ένα γερό δόντι», είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες απειλές , χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι οδοντίατροι συνιστούν η προσπάθεια της στοματικής υγιεινής να ξεκινά από πολύ νωρίς, όταν ακόμα το μωρό είναι μηνών. Με μια βρεγμένη γάζα θα πρέπει να καθαρίζονται τα ούλα και τα πρώτα δοντάκια που ήδη υπάρχουν. Πρόκειται για μια ουσιαστική και κυρίως συμβολική ενέργεια της μητέρας.

Ήδη από 6-8 μηνών συνηθίζει να ανέχεται την απαραίτητη, άλλα όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία πλυσίματος με τη γάζα ή την οδοντόβουρτσα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνεται με συνέχεια και συνέπεια ώστε ν΄αποτελέσει για το παιδί συνήθεια.

Όταν το παιδί μεγαλώσει και γίνει 3 χρονών χαρίστε του μια μαλακή οδοντόβουρτσα, παιδική με φιγούρες. Μία καλή τακτική είναι να είστε μαζί του στο μπάνιο και ξεκινήστε τη διαιδιακσία του πλυσίματος των δοντιών μαζί,ζητώντας να κάνει ότι κάνετε. Το σημαντικό είναι το παιδί να το εκλάβει ως παιχνίδι, κι όχι ως μία βαρετή πράξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved