Βόλτα και ποδηλατάδα με τα παιδιά σας στο Αλσος Στρατού στο Γουδή

Τα κυριακάτικα πρωινά προσφέρονται για βόλτες με τα παιδιά, ειδικά αν έχει καλό καιρό. Αν δεν θέλετε να ...ξενιτευτείτε προκειμένου να βρείτε  χώρους  πρασίνου για παιχνίδι και ποδήλατο υπάρχουν επιλογές και εντός της πρωτεύουσας.

Βόλτα και ποδηλατάδα με τα παιδιά σας στο Αλσος Στρατού στο Γουδή

Όπως το Άλσος Στρατού στο Γουδή, που αποτελεί μία δημόσια έκταση στα όρια των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου. Το Άλσος ανήκει στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, με την απίστευτη έκταση των 965 στρεμμάτων.

Το πάρκο , το οποίο βρίσκεται δίπλα στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης, τις λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη, πολύ κοντά στη λεωφόρο Κηφισίας και σε δύο σταθμούς του μετρό, δεν παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης και προσφέρεται για άφθονο παιχνίδι.

Μεγάλο τμήμα του άλσους καλύπτεται από εκτάσεις με γρασίδι και μπορείτε να τρέξετε, να παίξετε και να κάνετε πικ-νικ αν θέλετε. Παράλληλα, οι μεγάλοι πεζόδρομοι κατά μήκος του άλσους και η μεγάλη αναξιοποίητη επιφάνεια πίσω από την Γλυπτοθήκη, προσφέρονται για αρκετά χιλιόμετρα ποδηλάτου.

Το τοπίο συμπληρώνουν τα διάσπαρτα γραφικά παλιά κτίρια του στρατού και οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι και επίσης τα κτίρια και ο εξωτερικός χώρος με γλυπτά που ανήκουν στην Εθνική Γλυπτοθήκη.

Η πρόσβαση στο άλσος γίνεται από τη Λεωφόρο Κατεχάκη (Λ. Κανελλοπούλου) από το φανάρι που οδηγεί στο Θέατρο Badminton και υπάρχει χώρος δωρεάν στάθμευσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved