Μπορώ να χρησιμοποιήσω μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό;

Με την έξοδό του από το μαιευτήριο στο σπίτι, το βρέφος πρέπει να βρίσκεται σε βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου, στραμμένο προς τα πίσω και δεμένο σωστά. Το ειδικό κάθισμα τοποθετείται στα πίσω καθίσματα, πίσω από τη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού, και προσαρμόζεται κατάλληλα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό;

Συνήθως, το ανάποδο παιδικό κάθισμα χρησιμοποιείται τους πρώτους 9-12 μήνες, ενώ στη συνέχεια το μωρό τοποθετείται με το κεφάλι στραμμένο μπροστά. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) υποστηρίζει ότι η χρήση του πρέπει να παρατείνεται μέχρι την ηλικία των 4 ετών.

Ο ειδικοί συμβουλεύουν ότι για την ασφάλεια του παιδιών πρέπει να αποφεύγετε το χρησιμοποιημένο παιδικό κάθισμα, επειδή μπορεί να έχει «λάβει μέρος» σε τροχαίο ατύχημα ή να έχει υποστεί κάποια ζημιά που να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Επίσης, δεν πρέπει να είναι παλιό. Κοιτάξτε λοιπόν στην ετικέτα την ημερομηνία κατασκευής και μάθετε από τον κατασκευαστή για πόσο χρόνο χρήσης προτείνει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ελέγξτε μήπως έχουν φθαρεί οι ιμάντες και οι βάτες στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Τα μεταχειρισμένα παιδικά καθίσματα πάντως δεν έχουν πρόβλημα εάν συμμορφώνονται με τα σύγχρονα πρότυπα και είναι σε καλή κατάσταση. Όλα τα παιδικά καθίσματα θα πρέπει να είναι σύμφωνα προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας της πρόσφατης προδιαγραφής ECE, R44-03 Universal.

Εάν το παιδί σας πρόκειται να ταξιδεύει συχνά σε δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα, θα είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα σε κάθε αυτοκίνητο. Καμία άλλη αγορά σχετική με το παιδί σας δεν είναι πιο σημαντική.

photo: Alamy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved