Μπορώ να διατηρήσω το γάλα του μωρού που περίσσεψε;

Τα μωρά έχουν πολλά και συχνά γεύματα . Πολλές φορές το γάλα δεν καταναλώνεται όλο και αρκετοί γονείς αναρωτιούνται αν μπορούν να το διατηρήσουν και για πόση ώρα.

Μπορώ να διατηρήσω το γάλα του μωρού που περίσσεψε;

Γάλα το οποίο έχει περισσέψει στο μπιμπερό δεν θα πρέπει να διατηρείται για το επόμενο γεύμα, δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο οι Ελληνες παιδίατροι. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, το γάλα διαλυμένο σε σκόνη μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 24 ώρες. Ορισμένοι παιδίατροι όμως διατηρούν επιφυλάξεις , λέγοντας ότι αυτό προϋποθέτει ότι το ψυγείο δεν θα ανοιγοκλείνει συνέχεια και θα διατηρεί καλή ψύξη.

Μία τακτική που συστήνει η παιδίατρος Μαρία Χατζησυμεών-Χατζηβασιλειάδη είναι η εξής : Γεμίστε τα μπιμπερό με τόσο βρασμένο νερό, όσο το γάλα που θέλετε να ετοιμάσετε για γεύμα. Ετοιμάστε τα και φυλάξτε τα στο ψυγείο χωρίς να ακουμπάνε στα τρόφιμα. Την ώρα του γεύματος βγάζετε ένα μπιμπερό με το αποστειρωμένο νερό από το ψυγείο και το τοποθετείτε σε δοχείο με χλιαρό νερό ώστε να έρθει σε κατάλληλη θερμοκρασία για την παρασκευή του γάλακτος.

Επίσης, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να ζεσταίνετε ποτέ το μπιμπερό με το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά το ζέσταμα , το γάλα είναι καυτό και το μπιμπερό κρύο. Έτσι μπορεί να ξεγελαστείτε και να δώσετε καυτό γάλα στο μωρό δημιουργώντας του εγκαύματα στη στοματική κοιλότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved