Πέντε πειράματα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν (βίντεο)

Ως γονιός σίγουρα θα ψάχνετε όμορφες και συναρπαστικές λύσεις για να περνά το παιδί σας στο σπίτι ευχάριστα και δημιουργικά. Το ιδανικότερο όλων βέβαια είναι όταν το παιδί μέσα από ένα παιχνίδι όχι μόνο μπορεί να διασκεδάσει αλλά και να μάθει.

Πέντε πειράματα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν (βίντεο)

Έτσι λοιπόν ανακαλύψαμε πέντε υπέροχα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά σας.

1. Σπιτικό ηφαίστειο

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ξύδι, χρώμα ζαχαροπλαστικής, μαγειρική σόδα και ένα πλαστικό μπουκαλάκι από νερό (άδειο). Το μπουκάλι μπορείτε να το ντύσετε με χαρτόνι (όπως στο βίντεο) για να μοιάζει περισσότερο με ηφαίστειο.

{youtube}Z-6UgKp2gzw{/youtube}

2. Γλειφιτζούρια κρυστάλλους

Αυτά τα εντυπωσιακά γλειφιτζούρια μπορεί να φαίνονται δύσκολα στην παρασκευή τους αλλά πιστέψτε μας δεν είναι. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι: ζάχαρη, νερό και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.

{youtube}HvKJz4M585c{/youtube}

3. Σύννεφο μέσα σε ένα μπουκάλι

Το παιδί σας σίγουρα θα ξετρελαθεί με αυτό το πείραμα. Και ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε ένα σύννεφο μέσα σε ένα μπουκάλι. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ένα ρεσό κερί ή αναπτήρα, οδοντογλυφίδες και ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι από νερό.

{youtube}E8AvfXar9zs{/youtube}

4. Πείραμα με λάδι και νερό

Ακόμη ένα πείραμα που θα ενθουσιάσει τα λιλιπούτεια πλασματάκια σας. Πάρτε μια διάφανη γυάλα, λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο), χρώματα ζαχαροπλαστικής και ένα ποτήρι νερό. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία.

{youtube}pJXjd1lu8wc{/youtube}

5. Νεροπότηρα

Αυτό είναι το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό πείραμα που μπορείτε να κάνετε μαζί με το παιδί σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 5-10 διάφανα πλαστικά ποτήρια με νερό, χαρτί κουζίνας και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Κάντε ό,τι σας λέει το αγόρι στο παρακάτω βίντεο και τα παιδιά σας δεν θα θέλουν να σταματήσουν.

{youtube}k8YtroKjVxo{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved