Δέκα λόγοι που κάνουν ξεχωριστό ένα κορίτσι στη ζωή σου!

Η απόκτηση ενός μωρού, είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής που δεν περιγράφονται με λέξεις. Ένα υγιές και ευτυχισμένο μωρό είναι η χαρά του κάθε γονέα.

Δέκα λόγοι που κάνουν ξεχωριστό ένα κορίτσι στη ζωή σου!

Είτε πρόκειται για ένα αγοράκι ή κοριτσάκι, η διασκέδαση και η ευτυχία του να έχετε ένα μικρό πλασματάκι στο σπίτι δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ζουν μόνο οι τυχεροί γονείς που έχουν μικρές νεράιδες. Ποια είναι αυτά; Λοιπόν, διαβάστε παρακάτω και μάθετε δέκα καταπληκτικά πράγματα που κάνουν ξεχωριστά τα κορίτσια στη ζωή ενός γονέα.

1. Αγοράζετε χαριτωμένα ρούχα
Το να αγοράσει κάποιος κοριτσίστικα μωρουδιακά ρούχα είναι ένα από τα πρώτα συναρπαστικά πράγματα που έρχεται στο μυαλό όλων των γυναικών!

• Φανταστείτε στην ντουλάπα σειρές με ρούχα στις αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του ροδακινί και του λευκού;
• Φανταστείτε φορέματα με βολάν, δαντέλες, λουλούδια και πεταλούδες.
• Φανταστείτε κολάν, σορτσάκια, τζιν, πουα και διάφορες φουφούλες που θα καλύπτουν την πάνα;

2. Αγοράζετε χαριτωμένα αξεσουάρ μαλλιών
Μόλις τελειώσετε με τις αγορές σας στα καταστήματα ένδυσης, το επόμενο πιο γλυκό πράγμα που θα έχετε να κάνετε είναι να ψωνίσετε αξεσουάρ για τα μαλλιά. Φανταστείτε το μικρό σας κοριτσάκι να φορά όλες εκείνες τις χαριτωμένες κορδέλες, τα χαριτωμένα λαστιχάκια για τα μαλλιά, τους φιόγκους, κλπ;

3. Μπορείτε να δώσετε οποιοδήποτε υποκοριστικό όνομα στη μικρή σας πριγκίπισσα.
Σίγουρα με το που μάθετε ότι το μωρό που έχετε στην κοιλίτσα σας είναι κορίτσι, θα αρχίσετε να σκέφτεστε όλα τα παραπάνω. Αυτό όμως που θα κάνετε πρώτο από όλα είναι να δώσετε ένα υποκοριστικό όνομα στην μπεμπούλα σας.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα:

  • Πριγκίπισσα
  • Λουλουδάκι
  • Νεράιδα
  • Βασίλισσα

Μπορείτε ωστόσο να φωνάζετε τη μικρή σας με κάποιο υποκοριστικό που θα σημαίνει κάτι για εσάς και τον σύζυγό σας. Κάτι που όλοι άλλοι θα βρίσκουν αστείο ή ακατανόητο.

4. Ρούχα με βολάν
Τα κοριτσίστικα μωρουδιακά ρούχα, είναι ομολογουμένως πολύ χαριτωμένα από μόνα τους. Φανταστείτε λοιπόν το μικρό σας λουλουδάκι να φορά όλα εκείνα τα «γλυκά» φουστανάκια με βολάν στο κάτω μέρος.

5. Θα θέλετε να ντύνεστε όμοια
Όταν έχετε ένα κοριτσάκι, σίγουρα κάποια στιγμή θα ντυθείτε όμοια. Και να μην το θέλετε, σίγουρα θα το κάνετε έστω και μια φορά.

6. Θα γνωρίζετε τα συναισθήματά της όταν μεγαλώσει
Ως ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε και έγινε γυναίκα, θα μπορέσετε πιο εύκολα να καταλάβετε τις ανησυχίες της μικρής σας κόρης καθώς θα μεγαλώνει. Σαν μητέρα-γυναίκα-κοριτσάκι, επειδή έχετε περάσει όλη τη «φάση» που περνάει και που θα περάσει, θα μπορέσετε να τη συμβουλέψετε, να την καθοδηγήσετε σωστά, να την προφυλάξετε, όπως και να κατανοήσετε καλύτερα τις σκέψεις της, τους φόβους της και τις προσδοκίες της.

7. Η αλλαγή της πάνας σε ένα κοριτσάκι είναι πάντα πιο εύκολη
Σίγουρα όλες οι πάνες και σε αγόρια και σε κορίτσια είναι το ίδιο βρώμικες. Ωστόσο οι μαμάδες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις απροσδόκητες ουρήσεις ενός κοριτσιού. Ένα αγόρι μπορεί να δημιουργήσει «χαμό», ένα κορίτσι όμως όχι!

8. Το κοριτσάκι σας θα ντύνεται σαν και εσάς
Ναι, η μικρή σας νεράιδα όταν μεγαλώσει λίγο θα θέλει να ντύνεται σαν και εσάς. Θα είστε το πρότυπό της. Θα εμπνέετε από εσάς και θα θέλει να κάνει ό,τι ακριβώς και εσείς. Αρχικά θα ξεκινήσει με τα κασκόλ, με τις εσάρπες σας, με τα γοβάκια σας, τα γυαλιά ηλίου σας και τα κοσμήματά σας.

9. Η ώρα του μανικιούρ θα είναι ώρα διασκέδασης
Μη φοβάστε δε θα σας ενοχλεί, κάθε άλλο. Κάποιες στιγμές θα κάθεστε παρέα και θα βάφει η μία να νύχια της άλλης. Κάτι που η μικρή σας θα λατρέψει, μιας και ό,τι κάνει η μαμά είναι υπέροχο.

10. Το κοριτσάκι σας θα είναι κορίτσι του μπαμπά της
Μπορεί να νομίζετε ότι εσείς θα κακομαθαίνετε το μικρό σας κοριτσάκι, στην πραγματικότητα όμως θα το κάνει περισσότερο ο μπαμπάς. Μπορεί να της κάνετε τα χατίρια, μπορεί να περνάτε αρκετό χρόνο μαζί, αλλά ο μπαμπάς είναι εκείνος που θα γίνεται χαλί να τον πατήσει.

Η μικρή σας σίγουρα τους πρώτους μήνες θα είναι κολλημένη πάνω σας. Κανείς δεν θα μπορεί να την ξεκολλήσει από την αγκαλιά σας. Μόλις όμως περάσουν αυτοί οι πρώτοι μήνες, τότε η μικρή σας θα αρχίσει να απολαμβάνει τα χάδια και την αγκαλιά του μπαμπά της. Μπορεί να ζηλέψετε, αλλά κάπως έτσι είναι αυτά.

Εσάς θα βλέπει, εσάς θα μιμείται, σε εσάς θα θέλει να μοιάσει, αλλά με τον μπαμπά θα διασκεδάζει περισσότερο από ότι με εσάς. Μη ζηλεύετε όμως. Γιατί στην πρώτη απογοήτευση και στο πρώτο δάκρυ, τη δική σας αγκαλιά θα αναζητήσει, όπως και πρώτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved