Οργανώνοντας τις διακοπές του καλοκαιριού για τα παιδιά μας

Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, η καθημερινότητα των παιδιών αλλάζει. Όποια και αν είναι τα σχέδια της οικογένειας για το καλοκαίρι, οι ρυθμοί γίνονται πιο αργοί και τα παιδιά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με λιγότερες δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

Οργανώνοντας τις διακοπές του καλοκαιριού για τα παιδιά μας

Έτσι, μετά τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, ακολουθούν η πλήξη, ο εκνευρισμός και οι προστριβές. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στη δομή!

Η δημιουργία ενός καθημερινού προγράμματος μπορεί να βοηθήσει.

Τα παιδιά θέλουν να δουν ατελείωτες ώρες τηλεόραση, να κοιμηθούν παραπάνω, να μην ακολουθούν συνεχώς κανόνες. Φυσικά δεν είναι κακό να συμβεί κάτι τέτοιο μερικές φορές, όμως η τήρηση ενός προγράμματος διατηρεί και την ηρεμία. Ζητήστε από τα παιδιά να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός βασικού καθημερινού προγράμματος συμφωνώντας μαζί τους τις ώρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι βασικές ρουτίνες και οι κύριες δραστηριότητες της ημέρας (π.χ. πρωινή έγερση-νυκτερινός ύπνος, γεύματα). Ωθήστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν ενέργεια νωρίτερα, και μειώστε τα ερεθίσματα και την ένταση αργότερα, κοντά στην ώρα του ύπνου.

Διαβάστε περισσότερα στο athena.org.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved