Παιδικές βιβλιοθήκες και ράφια για τα παιδικά-εφηβικά δωμάτια. Γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Κύριο στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο, μαζί με το κρεβάτι και το γραφείο, είναι και η βιβλιοθήκη.

Παιδικές βιβλιοθήκες και ράφια για τα παιδικά-εφηβικά δωμάτια. Γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Είτε αφορά απλά σύνθεση με ράφια στον τοίχο, είτε αφορά ολόκληρο έπιπλο, η βιβλιοθήκη είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσετε νότα παιχνιδιού στο χώρο, να διαλέξετε σχήματα και χρώματα, να διακοσμήσετε τους τοίχους, στοχεύοντας κυρίως να εμφυσήσετε στο παιδί την αγάπη για το βιβλίο, και να το βοηθήσετε να αντιληφθεί το διάβασμα σαν ένα παιχνίδι!

Σας δείχνουμε λοιπόν σήμερα ιδέες για βιβλιοθήκες, που ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας και το γούστο του, θα τις προσαρμόσετε στα μέτρα σας!

Αρχικά, η απλούστερη λύση είναι να δώσετε στη σύνθεση των ραφιών σχέδια. Είτε ενώνοντας απλά τετράγωνα ράφια διαγώνια, είτε διαλέγοντας ράφια που τα σχηματίζουν καμπύλες, επιλέξτε το σχήμα αντί για την απλή ευθεία.

-----------------------------kids library 3
-------------------kids library 2 3

Δώστε σχήμα δέντρου στη βιβλιοθήκη! Είτε το δωμάτιο αφορά παιδί προσχολικής ηλικίας ή δημοτικού, είτε έφηβο, η λύση αυτή είναι πάντα ευπρόσδεκτη! Το δέντρο δημιουργήστε το απ' την αρχή με ξύλινη κατασκευή, ή χρωματίστε τον τοίχο και προσθέστε ράφια! Αν θέλετε να προχωρήσετε τη φαντασία σας κι ένα βήμα, κρεμάστε από σημείο που να φαίνεται σαν κλαδί υφασμάτινη κούνια!

-----------------3333333
----------------------------kids library 6 3

Σημαντικό είναι , όπως παραπάνω η κούνια, να δημιουργήσετε κοντά στη βιβλιοθήκη έναν χώρο μελέτης ώστε να εμπνεύσετε περισσότερο το παιδί σας να διαβάσει. Εκτός από τη λύση της μαξιλάρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένη βιβλιοθήκη με κάθισμα. Είτε να την αγοράσετε από το εμπόριο (σε μεγάλα καταστήματα υπάρχουν και μάλιστα σε οικονομικές τιμές), είτε να την κατασκευάσετε με ξύλα μόνοι σας, είτε ακόμα και να την παραγγείλετε custom.

-----------------------kids library 4 3

Μια ακόμα ιδέα, ιδανική για εξοικονόμηση χώρου, είναι στρογγυλή στήλη βιβλιοθήκης, με μηχανισμό που να την περιστρέφει, ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο περιμετρικά.

-----------------------------------5

Χρησιμοποιείστε χρωματιστά γράμματα με κενά για χώρο βιβλίων. Θα πρότεινα να τα εναλλάσσετε ανά μήνα αν είστε σε νηπιακή ηλικία – θα το βρείτε απίστευτα βοηθητικό στην εκμάθηση της αλφαβήτας!

-------------------------------kids library 7 3

Βρείτε τα αγαπημένα σχήματα του παιδιού σας, ανθρωπάκια, και ζωάκια, και αναζητήστε κατασκευές που να έχουν χώρο μέσα ή πάνω για βιβλία. Σκορπίστε της στο δωμάτιο , και φροντίστε να τις εναλλάσσετε συχνά, ανάλογα με την εποχή!

----------------------kids library 8 3
-----------------------------kids library 9 3
-------------------------kids library 10 3

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της βιβλιοθήκης! Όσο πιο ευφάνταστα τα χρώματα, τα σχήματα, οι ιδέες και οι συνδυασμοί, τόσο πιο καλά τα αποτελέσματα! Καλή μελέτη!

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved