Διακοσμώντας το κοριτσίστικο εφηβικό δωμάτιο, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Κοριτσίστικο εφηβικό δωμάτιο λοιπόν σήμερα.. Πάλι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα δυο βασικότερα : α) το μικρό σας κοριτσάκι μεγαλώνει! β) Ημίδιπλο κρεβάτι!

Διακοσμώντας το κοριτσίστικο εφηβικό δωμάτιο, γράφει η Αρχιτέκτων Μηχανικός Μάγδα Μαυρίκη!

Με τα δύο αυτά λοιπόν σαν βάση ας δούμε τι διακοσμητικά μοτίβα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Ένα πολύ όμορφο tip που βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου και δίνει πρωτότυπο στυλ, είναι να κρεμάσουμε χρηστικά αντικείμενα στον τοίχο και στα φύλλα της ντουλάπας. Κι επειδή πρόκειται για κοριτσίστικο δωμάτιο θα κρεμάσουμε τσάντες, παπούτσια, πόμολα με φουλάρια, κολιέ, καπέλα.

----teenage girlroom 1
-------teenage girlroom 11

Έπειτα , ασχολούμενοι με τους τοίχους σαν πρώτη επιλογή έχουμε την ταπετσαρία. Χρώματα, σχέδια, μοτίβα.. Με βάση τα γούστα του κοριτσιού σας, και με βάση τα χρώματα με τα οποία θέλετε να ντύσετε το δωμάτιο, διαλέγετε την κατάλληλη ταπετσαρία.. Μου αρέσουν προσωπικά τα patern με λουλούδια και δέντρα..Δίνουν απλότητα και ταιριάζουν με τη μεταβατική ηλικία-ούτε παιδικά, ούτε αμιγώς ενήλικα.

---teenage girlroom 2
----teenage girlroom 3

Η δεύτερη επιλογή που έχουμε για τον τοίχο είναι αυτοκόλλητα ή ζωγραφιές. Μπορούν να αφορούν μία ολόκληρη παράσταση, μια εικόνα, ένα στοιχείο, ή ένα σχέδιο. Υπάρχουν στο εμπόριο πάρα πολλά σχέδια και μεγέθη, πολύ οικονομικά, που το σημαντικότερο είναι ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζουμε το χώρο όσο συχνά θέλουμε!

------teenage girlroom 9
------teenage girlroom 10-magda

Τέλος, μπορούμε να κάνουμε πιο μεγάλες χειρονομίες, διακοσμώντας με ξύλο. Είτε ξύλινη επένδυση στους τοίχους, ή στο ταβάνι, είτε κατασκευή γύρω από το κρεβάτι για στήριξη «ουρανού». Σ αυτή την περίπτωση επιλέξτε λευκή απόχρωση στο ξύλο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα «βαραίνει» πολύ ο χώρος, εκτός αν είναι πολύ μεγάλος. Αν ο χώρος είναι πολύ μικρός μπορεί αντί για ολόκληρη την κατασκευή να χρησιμοποιήσετε απλά κουνουπιέρα.

----teenage girlroom 6

Μια πιο οικονομική λύση, για να δημιουργήσετε πλαίσιο γύρω από το κρεβάτι, είναι να στηρίξετε σύρματα από τους τοίχους, και να κρεμάσετε από αυτά υφάσματα..Δημιουργείτε χωρίσματα, δίνετε χρώμα, και κυρίως προσθέτετε ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο με χαρακτήρα στο δωμάτιο.

-----eenage girlroom 8

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!


Μαυρίκη Κ. Μάγδα

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved