Παιδογυναικόλογος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πρώτο γιατρό της γυναίκας

Εμείς οι γυναίκες από την στιγμή που θα ενηλικιωθούμε έχουμε δίπλα μας έναν γιατρό ο οποίος για πολλά χρόνια θα είναι ο πιο πιστός μας φίλος.

Παιδογυναικόλογος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πρώτο γιατρό της γυναίκας

Ποιος είναι αυτός; Ο γυναικολόγος. Τι γίνεται όμως όταν στην εφηβεία παρουσιάσει ένα κορίτσι κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα; Τότε την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο παιδογυναικολόγος. Είναι ο αρμοδιότερος για να λύσει τα προβλήματα αυτά στις τρυφερές ηλικίες τόσο κατά την παιδική όσο και κατά τη βρεφική ηλικία .

Για παράδειγμα, υπάρχουν νεογέννητα με αμφίβολα έξω γεννητικά όργανα. Από την άλλη οι κολπίτιδες δεν εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες αλλά και στα μικρά κορίτσια. Αποτελούν μάλιστα την συχνότερη γυναικολογική πάθηση της παιδικής ηλικίας, καθώς λόγω της ανωριμότητας των γεννητικών οργάνων, έχουν μία παραπάνω ευαισθησία σε λοιμώξεις από μικρόβια.

Επίσης άλλο πρόβλημα που είναι συχνό και εμφανίζεται μόλις το κορίτσι πάει σχολείο, είναι η κακή υγιεινή στις τουαλέτες. Όταν είναι μικρό το παιδί, πηγαίνει στις τουαλέτες του σχολείου δεν προσέχει, με αποτέλεσμα οι λοιμώξεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved