Έτσι θα κρατήσετε τα δόντια του παιδιού σας υγιή!

Η στοματική υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μικρών και μεγάλων. Το παιδί σας πολλές φορές βαριέται να πλύνει τα δόντια του και πεισματικά αρνείται να ακούσει τις συμβουλές σας! Τι πρέπει να κάνετε εσείς σε αυτή την περίπτωση;

Έτσι θα κρατήσετε τα δόντια του παιδιού σας υγιή!

Κάποιες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι οι ασθένειες που σχετίζονται με τα δόντια είναι οι νούμερο ένα χρόνιες παιδικές ασθένειες και είναι πιο συχνές ακόμα και από το άσθμα.

Παρόλο που τα πρώτα δοντάκια πέφτουν και δίνουν τη θέση τους στα μόνιμα, έχει αποδειχθεί ότι η φροντίδα των πρώτων δοντιών δρα προληπτικά σε προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν στο μέλλον σχετικά με τη στοματική υγιεινή και «προετοιμάζουν» τη θέση που θα φυτρώσει το επόμενο! Για να κρατήσετε λοιπόν τα δόντια του παιδιού σας υγιή ακολουθήστε τα παρακάτω!

1. Βουρτσίστε απαλά τα ούλα του μωρού σας πριν ακόμα βγάλει δοντάκια
Η προστασία των δοντιών ξεκινάει πριν καν φυτρώσουν τα πρώτα δοντάκια του μωρού σας! Όσο είναι ακόμα μωρό, καθαρίζετε τα ούλα του με μία βρεφική οδοντόβουρτσα και λίγο νερό.

2. Κανονίστε νωρίς την πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο
Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο, από τη στιγμή που το παιδί σας θα ξεκινήσει να βγάζει τα δοντάκια του! Προσοχή όμως μην το αμελήσετε! Καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού πριν περάσει χρόνος! Στην πρώτη επίσκεψη κρατήστε το παιδί σας στην αγκαλιά σας για να νιώθει πιο άνετα και ο γιατρός μπορεί να σας δώσει κάποιες ειδικές συμβουλές για την υγιεινή του στόματός του μικρού σας.

Στην ηλικία που θα βγουν τα πρώτα του δοντάκια, πρέπει να εφοδιαστείτε με μία ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Όσον αφορά την ποσότητα της οδοντόκρεμα που πρέπει να χρησιμοποιεί δε ξεπερνά το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

3. Μετατρέψτε το βούρτσισμα των δοντιών σε διασκέδαση
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορες παιδικές οδοντόβουρτσες σε διάφορα χρώματα και σχήματα! Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει ποια θέλει και η παιχνιδιάρικη όψη του θα το βοηθήσει να το βλέπει σαν παιχνίδι!

Όποιον άλλον τρόπο σκεφτείτε για να κάνετε την ώρα του βουρτσίσματος διασκεδαστική, εφαρμόστε τον και το παιδί σας δεν θα ξαναγκρινιάξει όταν πρέπει να πάρει την οδοντόβουρτσα στα χέρια του!

4. Προσοχή στη διατροφή
Εξασφαλίστε μία όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη διατροφή για το παιδί σας! Πολύ γάλα, λίγη ζάχαρη και φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες είναι το μυστικό γα υγιή δόντια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved