Εσάς τι θέλει να γίνει το παιδί σας όταν μεγαλώσει;

Οι απαντήσεις που παίρνουμε από τα μικρά παιδιά όταν τους κάνουμε αυτήν την ερώτηση, είναι πολύ διασκεδαστικές και αρκετές φορές μας ξαφνιάζουν! Δείτε ποια είναι τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε πρόσφατα και ίσως καταλάβετε γιατί το παιδί σας θέλει να γίνει κτηνίατρος ή αστροναύτης!

Εσάς τι θέλει να γίνει το παιδί σας όταν μεγαλώσει;

Πολλά παιδιά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους φαντάζονται το επάγγελμα που θα κάνουν όταν μεγαλώσουν! Οι λόγοι που επιλέγουν το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα πρότυπα που έχει, είτε αυτά είναι οι γονείς, κάποιος άλλος από το κοντινό περιβάλλον, είτε ακόμα και κάποιο πρόσωπο από μία ταινία, ένα βιβλίο ή ένα παιδικό. Μην νομίζετε όμως ότι οι επιλογές αυτές θα μείνουν μόνο ένα παιδικό όνειρο. Σύμφωνα με μία έρευνα που έκανε το LinkedIn 1 στους 11 ενήλικες κάνει τη δουλειά που επέλεξε από όταν ακόμα ήταν μικρός! Την επόμενη λοιπόν φορά που το παιδί σας, σας εκμυστηρευτεί ότι θέλει να γίνει πιλότος ή ηθοποιός, δώστε λίγη περισσότερη σημασία!

Από τη συγκεκριμένη έρευνα προέκυψαν και τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα για τα μικρά αγοράκια και τα κοριτσάκια!

Για τα μικρά κορίτσια τα πιο δημοφιλή με τη σειρά είναι:
1. Δασκάλα
2. Κτηνίατρος
3. Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
4. Τραγουδίστρια
5. Γιατρός

ενώ για τα αγοράκια η σειρά είναι:
1. Αθλητής
2. Πιλότος
3. Επιστήμονας
4. Δικηγόρος
5. Αστροναύτης

Μην ξαφνιαστείτε αν ακούσετε από το παιδί σας και άλλα επαγγέλματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα όπως μυστικός πράκτορας και πυροσβέστης για τα αγόρια ενώ κομμώτρια, αισθητικός και μοντέλο για τα κορίτσια!

Τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί σας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, πόσο μάλλον όταν ξεκινάει να καλλιεργεί τον εαυτό του και να εξελίσσει τον χαρακτήρα του, έχουν μεγάλη σημασία. Σε κάθε περίπτωση μην του κόψετε τα φτερά και φροντίστε να το εφοδιάσετε με όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα και γνώσεις για να ανακαλύψει τι του ταιριάζει όσο μεγαλώνει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved