Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας επιμένει να φορέσει, αυτό που θέλει εκείνο!

Όταν τα παιδιά μας είναι μωρά είναι εύκολο να τα ντύσουμε με ότι θέλουμε εμείς χωρίς γκρίνιες, κλάματα και με ότι άλλο μπορεί να συνοδευτεί αυτό.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας επιμένει να φορέσει, αυτό που θέλει εκείνο!

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι και εκείνα μπορούν να διαλέξουν τα ρούχα τους μόνα τους; Τι γίνεται τότε που η μικρή σας πριγκίπισσα θέλει να φορέσει αθλητικό σοσονάκι με τις φούξια μπαλαρίνες της, πράσινο κολάν και μαύρο φουστάνι από πάνω;

Και μην μας πείτε ότι δεν σας έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, γιατί δεν θα σας πιστέψουμε. Δεν υπάρχει μανούλα που να μην έχει δυσκολευτεί στο ντύσιμο του παιδιού της. Δεν υπάρχει μανούλα που να μην έχει περάσει από τη φάση «μόνο φουστάνι και καλσόν» και δεν υπάρχει μανούλα που να μην έχει περάσει από τη φάση «Θέλω να φορέσω ΑΥΤΟ»!

Τι κάνετε τότε; Πώς διαχειρίζεστε αυτές τις καταστάσεις; Αρχικά προσπαθήστε να εξηγήσετε στο παιδί σας το πώς μπορεί να συνδυάσει τα ρούχα του. Έπειτα πείτε του ότι δεν είναι όλα τα ρούχα για το σχολείο και ότι δεν είναι όλα τα ρούχα για την βόλτα. Επίσης ένας καλός τρόπος είναι να βγαίνετε μαζί για ψώνια, παρακινώντας το να διαλέγει μόνο του τα ρούχα που θα αγοράσετε.

Επίσης αν υπάρχει πολύ γκρίνια κάθε πρωί πριν φύγετε για το σχολείο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

- Διαλέξτε από βραδύς τα ρούχα που πρέπει να φορέσει την επόμενη μέρα στο σχολείο.
- Αν δεν θέλει να φορέσει τα ρούχα που έχετε διαλέξει για το σχολείο, αφήστε το με τις πυτζάμες και φύγετε για το σχολείο. Βέβαια θα έχετε βάλει στην τσαντούλα του τα ρούχα, ώστε να το ντύσει η δασκάλα.
- Βρείτε τα ρούχα της εβδομάδας και βάλτε επάνω χαρτάκια με τις μέρες. Έτσι θα ξέρει τι πρέπει να φορέσει και πότε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved