Εσείς γνωρίζετε πώς πρέπει να κοιμάται ένα νεογέννητο;

Οι πρωτάρες μανούλες όταν δουν για πρώτη φορά το μωράκι τους εκτός από τη χαρά και την ευτυχία που νιώθουν, αισθάνονται ανασφάλεια και άγχος καθώς δε ξέρουν αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα.

Εσείς γνωρίζετε πώς πρέπει να κοιμάται ένα νεογέννητο;

Έρχονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες καταστάσεις και αν δεν έχουν καμία βοήθεια, είναι πολύ δύσκολο στην προσαρμογή στη νέα αυτή ζωή. Οφείλουν να είναι κοντά στο μωράκι τους που τις έχει μεγάλη ανάγκη και εξαρτάται απολύτως από εκείνες.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τις νέες μανούλες είναι ο ύπνος του μωρού τους. Δεν ξέρουν πώς πρέπει να κοιμάται το αγγελούδι τους ώστε να έχει έναν ύπνο καλό και ασφαλή.

Πρώτα απ' όλα τα βρέφη θα πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα ή στο πλάι. Ποτέ μπρούμυτα. Όσο κρύο κι αν έχει η θερμοκρασία στο δωμάτιο στο οποίο κοιμούνται δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς κι όχι κάτω από τους 18. Προσέξτε πολύ τα σκεπάσματα να μην το πνίγουν και τα ποδαράκια του δεν πρέπει να είναι κοντά στα κάγκελα του κρεβατιού. Επίσης απομακρύνετε την ώρα του ύπνου, τα παιχνιδάκια του και τα λούτρινα αρκουδάκια του γιατί μπορεί να του στοιχίσουν ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved