Παιδικός μάρσιπος: Μόδα ή αναγκαιότητα;

Είτε ως μάρσιπος είτε ως sling είναι γνωστός σε όλους μας και είναι ίσως από το πιο χρήσιμο αντικείμενο που χρειάζεται μια νέα μανούλα, καθώς είναι το μοναδικό που δίνει την ευκαιρία σε μια μαμά να έχει το μωρό επάνω της, με τα χέρια ελεύθερα.

Παιδικός μάρσιπος: Μόδα ή αναγκαιότητα;

Από την Ντανιέλα Αλεξάνδρου

Ειδικά τους πρώτους μήνες τα βρέφη έχουν πολύ έντονη την ανάγκη της επαφής με τη μανούλα τους, πράγμα δύσκολο για την λεχώνα καθώς είναι ταλαιπωρημένη από τη γέννα. Τα μωρά είναι ευτυχισμένα στην ζεστή αγκαλιά της μανούλας τους και θέλουν πάντα να βρίσκονται εκεί.

Τι είναι όμως ο μάρσιπος; Είναι ο κοιλιακός θύλακας που φέρουν τα θηλυκά μαρσιποφόρα ζώα. Μέσα σε αυτόν τοποθετείται το ατελές νεογνό μέχρι να επέλθει η πλήρης τελειοποίηση του. Μέσα στον μάρσιπο βρίσκονται οι θηλές του ζώου απ' όπου τρέφεται το νεογνό, επρόκειτο δηλαδή για δερμάτινη θήκη και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του είδους είναι τα καγκουρό.

Όσες έχετε ήδη χρησιμοποιήσει τον μάρσιπο, θα έχετε δει πόσο χρήσιμοι είναι ενώ όσες μανούλες φοβάστε για την υγεία του παιδιού σας ή ακόμα και για την στάση σου βρέφους, δοκιμάστε το και θα δείτε πως θα σας λυθούν τα χέρια καθώς μπορείτε να πάτε μια βόλτα για περπάτημα, να σταθείτε στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας, να πάτε στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και να τον φοράτε στο σπίτι κάνοντας τις δουλειές σας. Όσο για το μωράκι σας; Η θέση είναι ιδανική μιας και κουρνιάζει επάνω σας, βολεύεται όπως θέλει, σας νιώθει, σας μυρίζει και φυσικά κοιμάται χωρίς δυσκολία .

Μεγαλώνοντας λοιπόν στην Αφρική έχω βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μου τις μητέρες να κυκλοφορούν παντού -ακόμα και στις δουλειές τους - με τα μωρά δεμένα πάνω τους με υφάσματα. Τότε ήταν μια εικόνα που φάνταζε πολύ ξένη στα παιδικά μου μάτια. Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι ανάγκες το έκαναν μόδα. Μόδα που ανάγκασε μεγάλους οίκους μόδας όπως ο οίκος Fendi, να κυκλοφορήσουν στην αγορά μάρσιπους με ακριβά υφάσματα ή ακόμα και με πανάκριβα λογότυπα .

Πολλοί celebrities τα χρησιμοποιούν πια για την έξοδο τους από το μαιευτήριο ή ακόμα και για τις καθημερινές τους βόλτες. Μόδα που έχει αγγίξει και τους μπαμπάδες καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το μάρσιπο για μια βόλτα με το παιδάκι τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved