Δείτε με τα παιδιά σας ταινίες αφιερωμένες στο έπος του 1940!

Το mothersblog και οι συντάκτες τους, θυμούνται και γιορτάζουν το έπος του '40 με ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που ιστορούν την ανδρεία και την αυτοθυσία των Ελλήνων στρατιωτών στον πόλεμο.

Δείτε με τα παιδιά σας ταινίες αφιερωμένες στο έπος του 1940!

Είναι ταινίες που είδαμε όταν ήμασταν παιδιά και ταινίες που μας δίδαξαν αρκετά πράγματα. Καθίστε με τα παιδιά σας στον καναπέ, διαλέξτε μία από τις παρακάτω ταινίες που διαλέξαμε για εσάς και δείτε τη. Θα δείτε πως τα παιδιά σας μικρά και μεγάλα, θα εντυπωσιαστούν, θα μάθουν πράγματα και θα παρακινηθούν να θέλουν να μάθουν ακόμη περισσότερα.

Οι ταινίες που σας προτείνουμε είναι:

«Η Αυγή του θριάμβου» του Φίλιππου Φυλακτού με τους Γιώργο Φούντα, Έφη Οικονόμου.

«Μια γυναίκα στην αντίσταση»,σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη,τον Κώστα Καζάκο,τον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Λαυρέντη Διανέλλο.*

«Υποβρύχιο Παπανικολής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου και πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο.

«Κατάσκοπος Νέλλη» σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη και μουσική σύνθεση Γιώργου Κατσαρού, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Φαίδωνα Γεωργίτση, το Δάνη Κατρανίδη, το Ντίνο Ηλιόπουλο και την Καίτη Λαμπροπούλου.

«Αγάπη και θύελλα» του Σωκράτη Καψάσκη σε σενάριο Νίκου Φώσκολου. Πρωταγωνιστούν οι Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Φέρτης.

«Υπολοχαγό Νατάσσα», σε σκηνοθεσία του Νίκου Φώσκολο με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Η προδοσία» του Κώστα Μανουσάκη με τους Πέτρο Φυσσούν, Μάνο Κατράκη, Δημήτρη Μυράτ, Έλλη Φωτίου και Ζωρζ Σαρρή.

«Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», του Ντίνου Δημόπουλου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Μέσα από αυτές τις ταινίες το παιδί θα μάθει για την κατεχόμενη Ελλάδα, για την Αντίσταση αλλά και για την ελευθερία που επανέρχεται η Ελλάδα μετά από θυσίες και εκτελέσεις. Πρόκειται για άμεσα, συγκινητικά πολεμικά δράματα στα οποία συνεχώς η μυθοπλασία διαβρώνεται από την έννοια της συλλογικής ιστορικής ευθύνης και του καθήκοντος προς την πατρίδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved