10 (αθώα) ψέματα που λέμε στα παιδιά μας!

Δεν πρέπει να λέμε ψέματα. Είναι κακό και τις περισσότερες φορές δημιουργεί προβλήματα. Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις ένα νήπιο πρέπει να βρεις τρόπους να το πείσεις, να το ξεγελάσεις, να το ηρεμήσεις. Πάντα για το δικό του καλό! (εντάξει μερικές φορές και για το δικό σου!). Διάβασε τα 10 πιο συχνά ψέματα που λέμε στα παιδιά μας!

10 (αθώα) ψέματα που λέμε στα παιδιά μας!
  1. Συγγνώμη αγάπη μου αλλά δεν επιτρέπεται να έρχονται παιδιά στο μπαρ. Για την ακρίβεια χρειάζομαι λίγο χρόνο να χαλαρώσω χωρίς να πρέπει να κυνηγάω τον μικρό μου μπόμπιρα ανάμεσα στα τραπέζια.
  2. Ο μπαμπάς λατρεύει αυτό το παιχνίδι. Ξύπνησέ τον για να παίξετε. Κανείς δεν αγαπάει να παίζει αλογάκι Σάββατο μεσημέρι, αλλά αν πρέπει κάποιος να το κάνει, ας το κάνει ο μπαμπάς.
  3. Ο οδοντίατρος λέει... Εμείς το λέμε. Πρέπει να πλένει τα δόντια του μετά από κάθε γεύμα και να μην τρώει πολλά γλυκά γιατί χαλάνε τα δόντια. Αλλά με τη λέξη οδοντίατρος μπροστά, θα το πείσουμε πιο εύκολα.
  4. Δεν έχω καθόλου χρήματα σήμερα. Κάποιες φορές μπορεί να είναι και αλήθεια, αλλά τις περισσότερες έχουμε λίγα χρήματα μαζί μας που δεν πρέπει να ξοδέψουμε σε παιχνίδια.
  5. Εγώ πάω σπίτι... Απειλή για να πείσουμε το παιδί μας να ξεκολλήσει από την κούνια, την τσουλήθρα, το σούπερ μάρκετ, τον παιδότοπο. Δεν πρόκειται να φύγουμε μόνες μας, αλλά συνήθως η απειλή πιάνει.
  6. Σχεδόν φτάσαμε. Όχι δεν φτάσαμε, δεν είμαστε καν κοντά. Αλλά δεν ωφελεί σε τίποτα να ξέρει όλη την αλήθεια. Θα απογοητευτεί και θα αρνηθεί να συνεχίσει το περπάτημα.
  7. Η τηλεόραση κοιμάται τώρα. Το χρησιμοποιούμε με παραλλαγές για όλα τα αντικείμενα του σπιτιού που το παιδί μας αγαπάει. Στην πραγματικότητα εκείνο πρέπει να κοιμηθεί αλλά αν κοιμούνται όλα τα παιχνίδια του σπιτιού μπορεί να το πάρει απόφαση πιο γρήγορα.
  8. Έπεσε γάλα στον καναπέ; Δεν πειράζει! Πειράζει. Πάντα πειράζει. Αλλά δεν πρέπει να το απογοητεύουμε, ούτε να το μαλώνουμε όταν κάνει μια ζημιά καταλάθος.
  9. Πες μου και δεν θα θυμώσω. Το πιο πιθανό είναι ότι θα θυμώσουμε αλλά ας μάθουμε πρώτα την αταξία.
  10. Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Χμμμμ όχι!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved