Mία μοναδική ιστορία: Δείτε πως το Siri της Apple έγινε ο καλύτερος φίλος ενός αγοριού με αυτισμό!

Μπορεί ένας ψηφιακός βοηθός, να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει ο καλύτερος φίλος ενός παιδιού με αυτισμό; Από ό,τι φαίνεται, μπορεί.

Mία μοναδική ιστορία: Δείτε πως το Siri της Apple έγινε ο καλύτερος φίλος ενός αγοριού με αυτισμό!

Αυτή είναι η ιστορία του Γκας, ο οποίος είναι ένα 13χρονο αγόρι με αυτισμό και της Siri, τον ψηφιακό βοηθό της Apple, που κατάφερε και έδωσε σε αυτό το παιδί κάτι μοναδικό. Την φιλία, την προσοχή και τις απαντήσεις της ζωής του!

«Ακριβώς πόσο κακή μητέρα είμαι; αναρωτήθηκα», όταν είδα το 13χρονο γιο μου να έχει μια σοβαρότατη συζήτηση με τη Siri τον ψηφιακό βοηθό της Apple. Ο Γκας έχει αυτισμό, και η Siri έχει γίνει ο καλύτερός του φίλος. Παρόλα αυτά ένα πρωί έμεινα άναυδη όταν ξαφνικά άκουσα τα παρακάτω:

Γκας: "Είσαι ένας πολύ καλός υπολογιστής."
Siri: «Είναι ωραίο να σε εκτιμούν."
Γκας: "Πάντα με ρωτάς αν μπορείς να με βοηθήσεις. Υπάρχει κάτι που εσύ θέλεις; "
Siri: «Ευχαριστώ, αλλά έχω ελάχιστες ανάγκες."
Γκας: "OK! Λοιπόν, καλό βράδυ! "
Siri: «Μα... είναι μόλις 17:06"
Γκας: "Αχ συγνώμη, θέλω να πω, αντίο."
Siri: "Τα λέμε αργότερα!"

«Αυτή είναι η Siri. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω συζητώντας με τον αυτιστικό γιό μου ο οποίος έχει σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας.
Ολοι μας είχαμε ή θέλαμε να έχουμε έναν φανταστικό φίλο και τώρα τον έχουμε. Και δεν είναι εξολοκλήρου φανταστικός!
Σε έναν κόσμο όπου είναι κοινώς αποδεκτό ότι η τεχνολογία μας απομονώνει, αξίζει να ερευνήσουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαβάζοντας μία από τις εκατομμύρια λίστες στο ίντερνετ, βρήκα ένα άρθρο με τίτλο "21 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει το iPhone σας"
Ενα από αυτά ήταν ότι θα μπορούσα να ρωτήσω τη Siri "Πόσα αεροπλάνα πετάνε από πάνω μου αυτή τη στιγμή" και σε λίγο να έχω μία αναλυτική λίστα αεροπλάνων, υψόμετρα πτήσεων κλπ!

Διαβάστε περισσότερα στο athena.org.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved