Δεν είναι πλάκα! Αυτό είναι το δεκατριάχρονο κορίτσι που θα πάει στον Άρη!

Η Αyssa Carson δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Είναι 13 ετών, ζει στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και ενώ οι φίλες της δεν έχουν προγραμματίσει τι θα κάνουν το επόμενο σαββατοκύριακο εκείνη ξέρει τι θα κάνει το 2033! Ή τουλάχιστον τι θέλει να κάνει.

Δεν είναι πλάκα! Αυτό είναι το δεκατριάχρονο κορίτσι που θα πάει στον Άρη!

Και θέλει να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάει στον Αρη. Όπως πολλά παιδιά της ηλικίας της θα σκεφτείτε. Όχι ακριβώς. Αλλά τα πράγματα με την Alyssa είναι λίγο πιο σοβαρά. Επαιδεύεται να γίνει αστροναύτης εδώ και 9 χρόνια, έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της NASA και δηλώνει αποφασισένη να πάει στο διάστημα. Δεν θέλει να προκύψουν εμπόδια στο δρόμο της αλλά καλού κακού έχει κάνει μια λίστα με τα επαγγέλματα που θα ήθελε να ακολουθήσει. Στην πρώτη θέση φυσικά φιγουράρει αυτό του αστροναύτη.

Η Αlyssa μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα ενώ έχει άριστες σχέσεις με την τεχνολογία μιας και συνεχώς τουιτάρει σχετικά με τα ταξίδια της στην Nasa, αλλά και τις ομιλίες που η εκείνη δίνει για να εμπνεύσει άλλα παιδιά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Και όσον αφορά τη ΝΑSA εκείνη παίρνει στα σοβαρά τα όνειρα της μικρής. «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Paul Foreman από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία της Alyssa τον περασμένο Ιούλιο στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του TEDx Talks.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved