Πόσο πολύ επηρεάζεται ένα παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;

Κάθε βράδυ, σχεδόν σε κάθε σπίτι, οι τηλεοράσεις είναι ανοιχτές, ειδικά την ώρα που έχουν ειδήσεις. Μπορεί να μην τις παρακολουθείτε ωστόσο αυτό κάποιες φορές γίνεται από συνήθειο.

Πόσο πολύ επηρεάζεται ένα παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που υπάρχουν δυσάρεστες ειδήσεις και μέσα στο σπίτι είναι το παιδί σας; Μπορεί να επηρεαστεί από αυτές κι αν ναι τι πρέπει να κάνετε εσείς για αυτό;

• Πρώτο και κύριο. Σταματήστε να βλέπετε ειδήσεις μαζί με το παιδί σας. Ειδικά αν είναι προσχολικής ηλικίας. Μία άσχημη εικόνα μπορεί να αποτυπωθεί στον εγκέφαλό του.
• Αν το παιδί πρόλαβε να δει μία δυσάρεστη είδηση, με μεγάλη ηρεμία, ρωτήστε το τι ακριβώς το αναστάτωσε.
• Αυτό που πρέπει να ξέρετε ως γονιός είναι ότι το παιδί σας θα αισθανθεί πολύ καλά, αν σας εκφράσει την ανησυχία του και νιώσει ότι του συμπαραστέκεστε.
• Όταν αποφεύγετε να μιλάτε για μία δυσάρεστη είδηση που είδατε μαζί του, θα νομίζει ότι αυτό που συμβαίνει είναι παρά πολύ κακό και είναι κάτι που θα σας στενοχωρήσει πολύ. Αμέσως το παιδί μαραζώνει.
• Μία αγκαλιά είναι το καλύτερο γιατρικό! Η τρυφερότητα είναι αυτή που θα αντισταθμίσει τις εικόνες και το φόβο που δεν το αφήνουν να ησυχάσει, αφότου έμαθε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved