Ήρθε η ώρα για τα πρώτα δοντάκια. Πως να ακουφίσετε το μωρό σας από τον πόνο!

Από τον πέμπτο μήνα της ζωής του μωρού μας όλες οι μαμάδες είμαστε σε ανησυχία για το πότε θα βγουν τα πρώτα του δοντάκια. Στα περισσότερα μωρά αυτό γίνεται από τον τέταρτο έως τον πέμπτο μήνα αλλά οι γιατροί τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγω ανησυχίας ακόμα και αν το παιδί κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του χωρίς ούτε ένα δοντάκι.

Ήρθε η ώρα για τα πρώτα δοντάκια. Πως να ακουφίσετε το μωρό σας από τον πόνο!

Όταν έρθει εκείνη η επώδυνη ώρα καλό είναι να έχετε εφοδιαστεί καταρχήν με πολύ υπομονή. Το παιδάκι σας θα είναι ανήσυχο, θα έχει συνέχεια σάλια κα κάποιες φορές πυρετό. Αν και συμπτώματα αλλάζουν από παιδί σε παιδί, ένα είναι σίγουρο, ότι αυτή η διαδικασία θα το ταλαιπωρήσει και θα του χαλάσει τη διάθεση. Διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε αυτό τον ανυπόφορο πόνο και να κάνετε το μωρό σας να χαμογελάσει και πάλι.

1. Προμηθευτείτε από την αγορά ένα κρίκο οδοντοφυΐας. Βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα και κάποια από αυτά έχουν ξεχωριστή γεύση. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα δίνετε άφοβα στο παιδάκι σας όταν αρχίσει να παραπονιέται. Καλύτερα να αποφύγετε να τα βάλετε στην κατάψυξη γιατί η πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει κακό στα ευαίσθητα ούλα του.

2. Σπουπίστε τα σάλια από το πρόσωπο του. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να είναι το προσωπάκι του πάντα καθαρό και στεγνό και απομακρύνετε τα σάλια που μπορεί να του προκαλέσουν ερεθισμούς.

3. Προμηθευτεί από το φαρμακείο κάποια ειδική αλοιφή. Υπάρχουν στο εμπόριο αρκετές που τοποθετούνται πάνω στα ούλη του παιδιού και προσωρινά δημιουργούν αναισθησία στην περιοχή. Φυσικά πριν τις χρησιμοποιήσετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Δώστε του ένα υγρό πανάκι. Ένα χοντρό, κρύο ύφασμα θα δώσει στο μωρό σας μια αίσθηση ανακούφισης καθώς θα μουδιάσει τα ερεθισμένα του ούλα. Φροντίστε να αφήσετε τη μία πλευρά στεγνή για να μπορεί να το πιάνει με τα χέρια του.

5. Πλένετε συνεχώς τα χέρια του. Όταν το μωράκι σας βγάζει δόντια η πρώτη του κίνηση είναι να βάζει το χεράκι του στο στόμα. Βεβαιώθείτε ότι είναι καθαρό για να αποφύγετε στοματίτιδες και παρόμοιες λοιμώξεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved