Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι είναι 13 χρονών και Ελληνίδα!

Ενώ τα άλλα παιδιά της ηλικίας της ασχολούνται με τον υπολογιστή τους και με έναν ψεύτικο κόσμο, αυτό το κορίτσι προτιμά να έρχεται αντιμέτωπο, στον πραγματικό κόσμο, με αγόρια και κορίτσια σε μια «παρτίδα» σκάκι!

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι είναι 13 χρονών και Ελληνίδα!

Η Σταυρούλα Τσολακίδου ήταν μόλις 9 ετών όταν έγινε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο σκάκι και δέκα, όταν ξεκίνησε να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε παγκόσμιες διοργανώσεις κατακτώντας την έκτη θέση. Τις πρώτες κινήσεις στο σκάκι τις έμαθε στην δευτέρα δημοτικού και το ταλέντο της δεν άργησε να καλλιεργηθεί, καθώς η Καβάλα από όπου κατάγεται έχει μεγάλη σκακιστική παράδοση!

Πέρυσι, σε ηλικία 13 ετών, στέφτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια αποσπώντας διεθνή αναγνώριση. Αυτό οφείλετε στους γονείς της που πήραν την απόφαση να την βάλουν να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με αγόρια έως 16 ετών και όχι με κορίτσια έως 14 ετών -όπως θα ήταν λογικό- καθώς θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε πλέον πολλά να προσφέρει στην αγωνιστική της εξέλιξη.

tsolakidou wycc2013 chess champion gold

Τον Δεκέμβρη του 2013 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο τουρνουά που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φέτος στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved