Το «έπιασαν» οι ντροπές; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Και εκεί που πάτε να συνοδεύσετε το παιδί σας στο σχολείο, σκύβετε να το φιλήσετε και σας λέει« Μη, μαμά! Μας βλέπουν. Δεν θέλω»! Και το κερασάκι στην τούρτα; Να σκουπίσει και το μάγουλο με νεύρα. Σκέφτεστε ότι απλά ξύπνησε στραβά και το μεσημέρι το περιμένετε με τις ίδιες τρυφερές κινήσεις να το πάρετε στην αγκαλιά σας... αλλά αυτό αποτραβιέται.

Το «έπιασαν» οι ντροπές; Δείτε πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Αν το παιδί σας είναι μεταξύ 7-10 ετών και συμπεριφέρεται έτσι, τότε καλωσορίσατε στο νέο στάδιο ανάπτυξης, που σε εσάς δεν θα πολυαρέσει,αλλά το παιδί σας έχει αρχίσει να ντρέπεται με την υπερβάλλουσα φροντίδα σας και θέλει τον δικό του χώρο. Εκτός από την «ντροπή» που θα έχει το παιδί σας, ίσως παρατηρήσετε και αλλαγή σε μερικά άλλα πράγματα. Όπως να μην ντύνετε όπως παλιά, να θέλει να ντύνετε όπως οι φίλοι του και να κλειδώνεται στο δωμάτιό του!

Τι συνέβη; Μεγάλωσε πια! Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Πως πρέπει να αντιδράσετε; Παρακάτω σας έχουμε ένα κατάλογο με το τι πρέπει και τι όχι να κάνετε!

- Ανακαλύψτε ποια πράγματα ενοχλούν το παιδί σας στη συμπεριφορά σας και μην τα κάνετε δημοσίως.
- Κουβεντιάστε μαζί του πως θέλετε να του δείχνετε την αγάπη σας με κάποιο τρόπο που δεν θα το κάνει να ντρέπεται, και επινοήστε μαζί μια λέξη ή μια φράση ή μια κίνηση που θα σημαίνει «Σε αγαπώ», την οποία θα χρησιμοποιείτε οι δυο σας!
- Βοηθήστε το να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του.
- Ανταποκριθείτε άμεσα όποτε εκείνο σας φερθεί τρυφερά.
- Τα προσωπικά του ζητήματα συζητήστε τα κατ' ιδίαν και μην το προσβάλλετε ποτέ και για κανέναν λόγο μπροστά στους φίλους του.
- Θυμηθείτε να χτυπάτε την πόρτα πριν μπείτε στο δωμάτιό του.
- Επαινέστε το για τα θετικά του στοιχεία, το παιδί σας χρειάζεται την αποδοχή σας.
- Φροντίστε να γνωρίζετε τις παρέες του και να καλείτε συχνά τους φίλους του στο σπίτι.
- Όταν το παιδί σας είναι θυμωμένο και έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί σας, λύστε το πρόβλημα και στην συνέχεια δείξτε του ότι δεν του κρατάτε κακία.

Να θυμόσαστε τι από εδώ και στο εξής, ότι το παιδί μπορεί , τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεσπάει πάνω σας τον θυμό του αλλά η κύρια αιτία δεν είστε εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved