Η ιστορία «γράφτηκε» σαν σήμερα: Το τέλειο δεκάρι (perfect ten) της ενόργανης γυμναστικής!

Η μητέρα της, όταν ήταν έγκυος σε αυτήν, έβλεπε μια ταινία που η κύρια πρωταγωνίστρια ονομαζόταν Νάντια, γι'αυτό αποφάσισε να δώσει στην κόρη της αυτό το όνομα. Το πλήρες όνομά της είναι Νάντια Κομανέτσι.

Η ιστορία «γράφτηκε» σαν σήμερα: Το τέλειο δεκάρι (perfect ten) της ενόργανης γυμναστικής!

Σαν σήμερα, στις 18 Ιουλίου 1976, η 14χρονη ρουμάνα, Νάντια Κομανέτσι, αφήνει άναυδο τον κόσμο όταν βαθμολογείται με 10 από τους κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ.

Η Κομανέτσι κατάφερε να εκτελέσει ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα στον ασύμμετρο δίζυγο και να αφήσει άφωνους κριτική επιτροπή και κοινό. Το «άριστα» στην Ολυμπιάδα του Καναδά δεν είχε προβλεφθεί από τους διοργανωτές, γι' αυτό και στο ταμπλό δεν χωρούσε το τετραψήφιο «10,00» που είχε συγκεντρώσει, η 14χρονη τότε, Νάντια. Όλοι έμειναν έκπληκτοι που είδαν στο ηλεκτρονικό ταμπλό στη θέση της βαθμολογίας «1,00»….

Ήταν η πρώτη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με το «τέλειο 10» και το πρώτο τέλειο δεκάρι (perfect ten) στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής! Μέχρι σήμερα καμιά δεν κατάφερε να πετύχει το απόλυτο «10» της κορυφαίας Ρουμάνας αθλήτριας.

Ο τελικός απολογισμός των βραβείων της είναι 7 δεκάρια, 3 χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα της κορυφαίας Ρουμάνας αθλήτριας και θα καταλάβετε για είναι το απόλυτο 10!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved