14χρονες δίδυμες Ελληνίδες με σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο γίνονται και συγγραφείς!

Αξιόλογη ανθρωπιστική δράση για τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη από βοήθεια έχουν αναπτύξει δύο κορίτσια, μόλις 14 ετών, ενώ όλα δείχνουν πως διαθέτουν και αξιόλογο συγγραφικό ταλέντο!

14χρονες δίδυμες Ελληνίδες με σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο γίνονται και συγγραφείς!

Πρόκειται για τη Βάσια και την Αλεξία, δίδυμες αδελφές, κόρες ενός επιτυχημένου επιχειρηματία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία του Γιάννη Μπάρκα.

Οι δύο 14χρονες ίδρυσαν (πριν από δύο χρόνια) και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Τα παιδιά για τα παιδιά» που έχει ως στόχο τη στήριξη παιδιών με καρκίνο από την Αλβανία και το εξωτερικό.

Η ιδιαιτερότητα του δικτύου έγκειται στο γεγονός ότι τα κορίτσια που συμμετέχουν αφήνουν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιούν καλλυντικά και όταν φθάνουν σε τέτοιο μάκρος, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν 20 εκατοστά, τα κόβουν, τα υποβάλουν σε ειδική επεξεργασία και τα αποστέλλουν σε εταιρείες που κατασκευάζουν περούκες για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η δράση των κοριτσιών έχει θετικό απόηχο και στο εξωτερικό! Η μη κυβερνητική οργάνωση «Τα παιδιά για τα παιδιά» είναι ιδιαίτερα γνωστή στον Καναδά, όπου γεννήθηκαν τα δύο κορίτσια και πέρασαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η Bάσια και η Αλεξία γνωρίζουν ήδη πέντε γλώσσες, ενώ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και στον κόσμο των συγγραφέων κυκλοφορώντας πρόσφατα το πρώτο βιβλίο τους με τίτλο: «Πώς μεγαλώσαμε με τα γράμματα». Πρόκειται για συλλογή ποιημάτων, διηγημάτων, δοκιμίων, απόψεων και κριτικής, που είναι γραμμένη στην αλβανική και αγγλική γλώσσα και έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved