Ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας με το παιδί σας

Ειδικότερα τώρα που είναι καλοκαίρι και ο χρόνος είναι περισσότερος μπορείτε να κάνετε κάτι μαζί με το παιδί σας.

Ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας με το παιδί σας

Φτιάξτε ένα κοινό ημερολόγιο στο οποίο κάθε βράδυ θα γράφετε πως πέρασε η μέρα σας, πόσο διασκεδάσατε και πόση ώρα περάσατε μαζί. Είναι καλή ιδέα κυρίως εάν δεν κάθεται και πολύ να μιλήσει μαζί σας. Ίσως αυτό το δει ως παιχνίδι.

Διαφοροποιήσεις ανάλογα με την ηλικία: Αυτό μπορούν να το κάνουν τα παιδιά κάθε ηλικίας από τη στιγμή που ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα και με μικρότερα παιδιά κάνοντας απλά σχέδια και ζωγραφιές από κάτι ξεχωριστό που κάνατε τη μέρα που πέρασε. Κολλήστε φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξατε ή κάποιο εισιτήριο από ένα θέατρο ή κινηματογράφο που πήγατε.

Επιλέξτε ένα τετράδιο που να αρέσει και στους δύο: Αφού συμφωνήσατε με το παιδί σας και θέλει να το κάνει, μπορείτε να πάτε μαζί σε ένα βιβλιοπωλείο και να αγοράσετε ένα τετράδιο. Ξεκινήστε εσείς το γράψιμο για να είναι μετά πιο εύκολο για το μικρό σας να σας μιμηθεί.

Επιλέξτε ένα θέμα: Σε κάποιες από τις σελίδες μπορεί να υπάρχει κάτι που να θέλετε να εξηγήσετε στο παιδί σας ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Καλό είναι να φτιάξετε ένα ξεχωριστό κομμάτι γι' αυτά τα πράγματα στο τετράδιο.

Μην μένετε στο τετράδιο: Δεν είπε φυσικά κανείς να μένετε σε αυτή την προσπάθεια. Φυσικά και πρέπει να προσπαθείτε να επικοινωνείτε μαζί τους με τη συζήτηση και ίσως αυτός ο τρόπος τα κάνει να ανοιχτούν περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved