Παιδογυναικολόγος: Ο πρώτος γιατρός της γυναίκας

Ο γυναικολόγος είναι ο γιατρός που επισκέπτεται αρκετά συχνά μία γυναίκα.

Παιδογυναικολόγος: Ο πρώτος γιατρός της γυναίκας

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο γίνεται μόλις έρθει το κορίτσι σε σεξουαλική επαφή. Μέχρι όμως να έρθει η στιγμή αυτή, μία κοπέλα μπορεί να έχει γυναικολογικά προβλήματα ακόμη κι από την παιδική της ηλικία! Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Ο παιδογυναικολόγος είναι ο αρμοδιότερος που μπορεί να τα λύσει!

Τόσο κατά την παιδική όσο και κατά τη βρεφική ηλικία ένα κοριτσάκι μπορεί να έχει προβλήματα γυναικολογικής φύσεως. Για παράδειγμα, υπάρχουν νεογέννητα με αμφίβολα έξω γεννητικά όργανα. Από την άλλη οι κολπίτιδες δεν εμφανίζονται μόνο στις γυναίκες αλλά και στα μικρά κορίτσια. Αποτελούν μάλιστα την συχνότερη γυναικολογική πάθηση της παιδικής ηλικίας, καθώς λόγω της ανωριμότητας των γεννητικών οργάνων, έχουν μία παραπάνω ευαισθησία σε λοιμώξεις από μικρόβια.

Επίσης κάτι που δεν γνωρίζαμε αρκετές μαμάδες, είναι ότι η χρήση της πάνας με την ενούρηση και την αφόδευση, δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς γίνεται εύκολα η μεταφορά κοπράνων στον κόλπο. Επίσης άλλο πρόβλημα που είναι συχνό και εμφανίζεται μόλις το κορίτσι πάει σχολείο, είναι η κακή υγιεινή στις τουαλέτες. Όταν είναι μικρό το παιδί, πηγαίνει στις τουαλέτες του σχολείου δεν προσέχει, με αποτέλεσμα οι λοιμώξεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

Άλλο σοβαρό πρόβλημα που ένας παιδογυναικολόγος μπορεί να λύσει, είναι η εμφάνιση πρώιμης ήβης. Η πάθηση αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται νωρίς. Άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα, είναι η εμφάνιση πολυκυστικών ωοθηκών αλλά και οι διαταραχές της περιόδου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved