Φαγητό σε εστιατόριο χωρίς τάμπλετ ή κινητό- Πώς μπορεί να συμβεί;

Πώς θα διασκεδάσουν τα παιδιά στο εστιατόριο χωρίς οθόνες; Διαβάστε πέντε δημιουργικές ιδέες για απασχόληση και διασκέδαση, από ζωγραφική μέχρι επιτραπέζια παιχνίδια.

Φαγητό σε εστιατόριο χωρίς τάμπλετ ή κινητό- Πώς μπορεί να συμβεί;
Bigstock

«Μαμά πότε θα έρθει το φαγητό;»

«Μαμά, πεινάω πολύ!»

«Μαμά, μαμά, μαμά...» ή «Μπαμπά, μπαμπά, μπαμπά!»

Αυτές είναι μερικές μόνο φράσεις σίγουρα ακούτε συχνά ενώ προσπαθείτε να απολαύσετε ένα γεύμα κάπου εκτός από το σπίτι σας.

Πώς θα καταφέρετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο μαζί χωρίς τα παιδιά και συγχρόνως να καταφέρετε να γευματίσετε σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα χωρίς να γίνονται ανυπόμονα ή να τσιρίζουν;

Ακολουθούν οκτώ υπέροχες και δοκιμασμένες ιδέες που δεν περιλαμβάνουν κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

1. Δημιουργική ζωγραφική

Φροντίστε να έχετε μαζί σας χαρτί, μολύβια και μαρκαδόρους , ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίσουν ή να σχεδιάσουν κατά τη διάρκεια του γεύματος.

2. Επιτραπέζια παιχνίδια

Φέρτε μαζί σας μικρά παιχνίδια όπως χαρτιά, τράπουλα, ή παιχνίδια με μαγνητάκια για να παίξουν τα παιδιά μεταξύ τους.

3. Ιστορίες και παραμύθια

Διαβάστε παιδικές ιστορίες ή αφηγηθείτε τους δικά σας παραμύθια για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα και διασκεδασμένα.

4. Παιχνίδι ερωτήσεων

Προτρέψτε τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις ή να συζητήσετε θέματα όπως που θα ήθελαν να πάτε φέτος διακοπές, τα χόμπι τους ή τις αγαπημένες τους δραστηριότητες .

5. Κατασκευές με κιτ χειροτεχνίας

Φέρτε μαζί σας σετ χειροτεχνίας όπως πλαστελίνη, πολύχρωμα χαρτόνια, λίγη στιγμιαία κόλλα και αφήστε τα να δημιουργήσουν!

6. Κυνήγι θησαυρού στο μενού

Ένα παιχνίδι όπου τα παιδιά πρέπει να βρουν συγκεκριμένα πιάτα στον κατάλογο, όπως «Βρες ένα φαγητό που ξεκινάει με το γράμμα 'Π' ».

7. Παιχνίδι «Μαντέψτε τι είναι»

Ένας άνθρωπος στο τραπέζι σκιαγραφεί ένα ζώο, ένα αντικείμενο ή μια σκηνή. Τα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν τι ζωγράφισε ο «καλλιτέχνης».

8. Φύλλα ασκήσεων

Εφοδιαστείτε με φύλλα ασκήσεων όπως κρυπτόλεξα, χρωμοσελίδες με λαβυρίνθους για να διασκεδάσουν τα παιδιά ενώ περιμένουν το φαγητό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved