Τρεις τρόποι για να γνωρίσει το βαφτιστήρι μας το Πάσχα… από τα παλιά

Άραγε τι σκεφτόμαστε πρώτα στο άκουσμα της λέξης «Πάσχα»;

Τρεις τρόποι για να γνωρίσει το βαφτιστήρι μας το Πάσχα… από τα παλιά

Τα οικογενειακά τραπέζια; Τα κόκκινα αυγά; Το κλασσικό τσουρέκι και τα πασχαλινά κουλουράκια ή τη λαμπάδα και τα παιχνίδια που μας έπαιρνε δώρο η αγαπημένη μας νονά; Νομίζω πως όλα αυτά μαζί συνθέτουν το δικό μας Πάσχα, δηλαδή το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων ή αλλιώς, τις δύο εβδομάδες που πηγαίναμε στο χωριό, παίζαμε στην εξοχή μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, τηρούσαμε όλα τα ήθη και τα έθιμα που μας μάθαινε η γιαγιά μας και ανυπομονούσαμε να μας φέρει η νονά το πασχαλιάτικο καλάθι, με το δώρο και τη λαμπάδα της Ανάστασης.

Και μπορεί πλέον, εκείνα τα χρόνια να ανήκουν στο παρελθόν και εμείς να νοσταλγούμε όσο ποτέ άλλοτε τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, όμως η αλήθεια είναι πως πάντα υπάρχει τρόπος να αναβιώσουμε τις πιο αξέχαστες πασχαλινές στιγμές… από τα παλιά. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Μέσα από τις πασχαλινές εμπειρίες που θα ζήσουμε φέτος το Πάσχα, παρέα με τα βαφτιστήρια μας.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να οργανώσουμε βήμα-βήμα τις πασχαλινές δραστηριότητες που

θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους και φυσικά, να ετοιμάσουμε την πιο πασχαλινή gift list για ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού. Και επειδή, οι επιλογές είναι πολλές, χάρη στην PLAYMOBIL, που αποτελεί εγγύηση εδώ και 50 χρόνια, η επιλογή δώρου γίνεται… παιχνιδάκι. Εάν ήδη, ανυπομονείς να έρθεις ακόμη πιο κοντά με το αγαπημένο σου βαφτιστήρι, συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πώς θα ζήσετε μαζί το πιο αξέχαστο Πάσχα… από τα παλιά!

playmobil1.jpg

#1 Βάφουμε μαζί τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά

Πάσχα χωρίς να ετοιμάσουμε τα πιο κόκκινα -και όχι μόνο- πασχαλινά αυγά, γίνεται; Δεν γίνεται, αφού είναι το πιο δημιουργικό και ταυτόχρονα κλασσικό έθιμο του Πάσχα. Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης λοιπόν, θα το περάσουμε στην κουζίνα του σπιτιού παρέα με το βαφτιστήρι μας, βάφοντας τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε στο πασχαλινό τραπέζι.

Φυσικά, η συγκεκριμένη δραστηριότητα «κρύβει» μέσα της και μία μίνι ιστορική αναφορά. Τι σημαίνει αυτό; Πως αφού φορέσουμε τις ποδιές και τοποθετήσουμε στον πάγκο της κουζίνας όλα τα απαραίτητα υλικά, θα εξηγήσουμε στα μικρά μας την ιστορία πίσω από το συγκεκριμένα έθιμό, θα βάλουμε τα πιο πασχαλινά παιδικά τραγούδια, θα δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και θα είμαστε έτοιμες να μεταλαμπαδεύσουμε τις μαγειρικές μας γνώσεις για τα κόκκινα αυγά στα αγαπημένα μας βαφτιστήρια! Πίστεψέ μας, η επαφή τους με περασμένες εποχές και το άνοιγμα του πασχαλινού δώρου που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, θα τα ενθουσιάσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

#2 Προσφέρουμε πασχαλινά δώρα που θα μας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω

Κι όμως, αν υπάρχει μία στιγμή που κάθε βαφτιστήρι και κάθε νονά, ανυπομονεί να ζήσει κάθε Πάσχα, είναι εκείνη του δώρου. Μπορεί λοιπόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, νονές και νονοί να ψάχνουμε ασταμάτητα το πιο ωραίο και εντυπωσιακό δώρο, που θα κάνει το βαφτιστήρι μας να «πετάει» από τη χαρά του, όμως η αλήθεια είναι πως ένα είναι το σίγουρο: Αξίζει τον κόπο!

playmobil2.jpg

Φέτος μάλιστα, σου έχουμε ευχάριστα νέα, διότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ, αφού η PLAYMOBIL μας γυρνάει 50 χρόνια πίσω και μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε με τα πιο fun και κλασσικά παιχνίδια, επαναλανσάροντας τους κωδικούς που λατρέψαμε όσο τίποτα όταν ήμασταν παιδιά. Ναι καλά κατάλαβες, ετοιμάσου να γυρίσεις στο παρελθόν μέσα από τη vintage αισθητική, που θα κάνει τόσο εσένα να αναπολήσεις τα παιδικά σου χρόνια, όσο και το βαφτιστήρι σου, να γνωρίσει τις κλασσικές αξίες των πασχαλινών παιχνιδιών.

Ας μην μακρηγορούμε όμως, αφού πλέον, μπορούμε να διαλέξουμε τις πιο απίθανες παιχνιδολαμπάδες Λούνα Παρκ και Πύργο Ιπποτών με δράκο και σιδηρουργό που συνδυάζουν λαμπάδα με παιχνίδι και σίγουρα θα μας λύσουν τα χέρια στην αναζήτηση του «τέλειου» δώρου.

playmobil3.jpg

Και η λίστα εννοείται πως δεν τελειώνει εδώ, διότι οι κλασικές σειρές της PLAYMOBIL, με διαχρονικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων το Περιπολικό Όχημα με φάρο και σειρήνα, το αγαπημένο όλων Μοντέρνο Κουκλόσπιτο-βαλιτσάκι αλλά και τα Μαθήματα ιππασίας είναι τα κατάλληλα δώρα για το πιο νοσταλγικό Πάσχα που θα ζήσουμε με το βαφτιστήρι μας.

playmobil4.jpg

#3 Φτιάχνουμε μαζί τα πιο λαχταριστά γλυκά

Αν υπάρχει μία μυρωδιά που μας έρχεται στο μυαλό, κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, δεν είναι άλλη από το κλασσικό πασχαλινό τσουρέκι και τα πιο νόστιμα, βουτυρένια κουλουράκια. Ποια από εμάς άλλωστε, δεν θυμάται τη μυρωδιά από βούτυρο και πορτοκάλι, η οποία ήταν διάχυτη σε ολόκληρο το σπίτι της γιαγιάς, προτρέποντάς μας, να είμαστε συνέχεια στην κουζίνα μαζί της.

Το φετινό Πάσχα λοιπόν, ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε τη συγκεκριμένη εμπειρία και μάλιστα, παρέα με το βαφτιστήρι μας. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όχι μόνο θα διασκεδάσουμε, θα γελάσουμε και θα γεμίσουμε αλεύρια παντού, αλλά συγχρόνως θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις και γεύσεις που θα θυμόμαστε για μια ολόκληρη ζωή. Και κάπου εδώ και για όση ώρα ψήνονται τα αγαπημένα μας πασχαλινά γλυκά, μπορούμε να αρχίσουμε το παιχνίδι!

playmobil5.jpg

Το Πάσχα λοιπόν, είναι η εποχή που ο χρόνος που θα περάσουμε με το βαφτιστήρι μας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να του μάθουμε όλα εκείνα τα έθιμα που συνδέουν τη μία γενιά με την άλλη. Και αυτό, χάρη στην PLAYMOBIL, η οποία μας βάζει στη «χρονομηχανή» και μας πάει 50 χρόνια πίσω με τα πιο ποιοτικά και κλασσικά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να έχει στα χέρια του ένα παιδί. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε ως νονές, είναι να αντεπεξέλθουμε στο challenge και να γίνουμε και πάλι παιδία, βάζοντας το βαφτιστήρι μας στον κόσμο της PLAYMOBIL.

#PLAYMOBIL #PlaymobilHellas #PlaymobilFunparkAthens

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved