5 συναρπαστικά πράγματα για τα νεογέννητα μωρά

Βρώμικες πάνες; Ναι. Άυπνες νύχτες; Φυσικά. Αλλά γιατί είναι συνέχεια κρύα τα χέρια και τα πόδια τους;

5 συναρπαστικά πράγματα για τα νεογέννητα μωρά
Bigstock

Καλωσορίσατε το μικρό σας πλασματάκι και καθώς το χαζεύετε όλη την ώρα αρχίζετε να παρατηρείτε κάποιες μικρές ιδιορρυθμίες για τις οποίες κανείς δεν είχε προειδοποιήσει; Για παράδειγμα, αναρωτιέστε: Γιατί πεινάει όλη την ώρα;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Να, λοιπόν, πέντε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζατε ότι πρέπει να ξέρετε.

  • Πεινάει συνέχεια

Μπορεί να αισθάνεστε ότι τρέφετε το μωρό σας γύρω από το ρολόι τις πρώτες εβδομάδες - επειδή το κάνετε πράγματι.

Τα νεογέννητα πεινούν πολύ. Η συχνή αυτή απαίτηση συνήθως συμβαίνει καθώς το μητρικό γάλα είναι πολύ ελαφρύ και απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό του νεογέννητου μωρού σας. Πρέπει επίσης, να διπλασσιαστεί το βάρος του μέσα στο επόμενο εξάμηνο, πράγμα που απαιτεί μια μεγάλη κατανάλωση θερμίδων.

Απλά προσέξτε να μην ερμηνεύσετε λανθασμένα το κλάμα του. Αν το έχετε ταΐσει πριν λίγο, δοκιμάστε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας για να ηρεμήσει.

  • Έχει κρύα χέρια και πόδια

Τα άκρα των νεογνών τείνουν να είναι κρύα. Έτσι, πριν αυξήσετε την θερμοκρασία στο καλοριφέρ τυλίξετε το μωρό σας με μία ακόμη κουβέρτα. Επειδή το κυκλοφοριακό του σύστημα τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται, το αίμα κατευθύνεται κυρίως προς τα ζωτικά όργανα τα οποία το χρειάζονται περισσότερο.

  • Αίμα στην πάνα

Οι μητρικές ορμόνες είναι υπεύθυνες για την αχνή αιμορραγία που έχουν μερικές φορές τα νεογέννητα. Έτσι, μην ανησυχείτε αν δείτε ένα μικρό σημάδι αίματος ή μια μικρή αποχρωματισμένη κυλίδα αίματος στην πάνα του μωρού σας τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του.

  • Φτερνίζεται όλη την ώρα

Τα νεογέννητα φτερνίζονται συχνά αλλά όχι επειδή είναι κρυωμένα ή άρρωστα. Είναι απλώς ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζει η μύτη και γενικότερα το αναπνευστικό σύστημα από μικροσωματίδια.

  • Το κλάμα ακούγεται το ίδιο

Μην ανησυχείτε αν δεν αναγνωρίζετε ενστικτωδώς αν θέλει να φάει ή νιώθει κουρασμένο ή χρειάζεται αλλαγή πάνας μόνο από τον ήχο του κλάματός του. Με την πάροδο του χρόνου, θα αναγνωρίσετε τι σημαίνει το πιο δυνατό και έντονο κλάμα.

Το κλάμα λόγω πείνας συνήθως είναι μέτριας έντασης, αν και κάποια μωρά μπορεί να ακούγονται αρκετά απελπισμένα όταν θέλουν να τα ταΐσουν. Τις πρώτες ημέρες, δεν έχει τόσο σημασία γιατί κλαίει το μικρό σας καθώς αντιδράτε πάντα με την ίδια αγάπη και προσοχή- και αυτό είναι ό,τι πραγματικά χρειάζεται.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved