Tι μπορούν να μάθουν τα παιδιά από τα Χριστούγεννα

Υπάρχουν ορισμένα σπουδαία πράγματα που μπορούν τα παιδιά να μάθουν την περίοδο των γιορτών.

Νίκη Παπανικολάου
Tι μπορούν να μάθουν τα παιδιά από τα Χριστούγεννα
Bigstock

Ως γονείς, είναι εύκολο να παρασυρθείτε στο να βρείτε για τα παιδιά σας το τέλειο δώρο, εκείνο που θα τα κάνει να χοροπηδούν από τη χαρά τους.

Όμως, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι αυτό το νόημα των γιορτών. Τα παιδιά όσα δώρα κι αν πάρουν δεν θα πάψουν να ζητούν κάτι καινούργιο.

Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να τους διδάξετε όχι μόνο τη χαρά του λαμβάνειν αλλά και της προσφοράς.

Για να γίνει αυτό, ζητήστε να σας βοηθήσουν στην επιλογή των δώρων για τον παππού και τη γιαγιά ή για κοντινούς σας ανθρώπους. Μπορούν επίσης, να χαρίσουν κάποια από τα ρούχα ή τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδιά, λιγότερο προνομιούχα.

xristougenna.jpg

Η σημασία της οικογένειας

Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή. Περάστε λοιπόν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας μιλώντας για τα πόσο σημαντικό είναι που έχετε ο ένας τον άλλον.

Ευγνωμοσύνη

Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν τα παιδιά. Το να είστε λοιπόν ευγνώμονες για ό,τι έχετε είναι σημαντικό όχι μόνο για σας αλλά και για τα παιδιά σας. Μαθαίνουν να εκτιμούν την προσπάθεια που έχει κάνει ο άλλος και να μην αδιαφορούν για όλα όσα έχουν.

gennaiodoria-paidion-xristougenna.jpg

Γενναιοδωρία

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως ιδανική ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά τη γενναιοδωρία. Ζητήστε από τα παιδιά σας να επιλέξουν σε ποια άτομα θα ήθελαν να κάνουν δώρο, να γράψουν ευχές σε μια κάρτα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή αν έχουν κουμπαρά, να δώσουν ένα ποσό ( δεν έχει σημασία αν ένα ή δύο ευρώ) για να ενισχύσουν ένα σύλλογο παιδιών.

Τα ουσιαστικά χριστουγεννιάτικα δώρα είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η υπομονή, η ταπεινοφροσύνη, η γενναιοδωρία , η ακεραιότητα.

Δώρα που είναι πολύτιμα, που έχουμε ανάγκη όλοι μας, και δεν είναι μιας χρήσης….

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved