Πώς να καθαρίσετε τα παιχνίδια του μωρού; Οδηγίες ανά κατηγορία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το καθάρισμα των παιχνιδιών. 

Πώς να καθαρίσετε τα παιχνίδια του μωρού; Οδηγίες ανά κατηγορία

Πώς θα καθαρίσετε βήμα-βήμα τα ξύλινα και τα πλαστικά παιχνίδια του μωρού.

Bigstock

Είναι σημαντικό το μωρό να βρίσκεται σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι και τα παιχνίδια τα οποία πιάνει ή βάζει στο στόμα του πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού και τα υλικά κατασκευής του.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα παιχνίδια του μωρού;

Τα παιχνίδια μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων, βακτηρίων και αλλεργιογόνων στοιχείων και πρέπει να καθαρίζονται συχνά ειδικά εάν το μωρό τα πιάνει ή τα βάζει στο στόμα του. Επιπλέον, ο τακτικός καθαρισμός τους μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, διατηρώντας τα σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη στο καθάρισμα των παιχνιδιών

Ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος καθαρισμού που θα επιλέξετε είναι ασφαλής για τα μωρά. Αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά που μπορεί να βλάψουν τα παιχνίδια ή το μωρό.

Υλικό παιχνιδιού. Οι μέθοδοι καθαρισμού εξαρτώνται από το υλικό του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, τα λούτρινα αρκουδάκια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, ενώ τα ξύλινα παιχνίδια μπορούν απλά να καθαριστούν με ένα πανί και νερό.

Ηλικία παιχνιδιού. Εάν το παιχνίδι παρουσιάζει σημάδια φθοράς, ίσως ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε.

Τύπος λεκέ. Σκεφτείτε τους λεκέδες στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, εάν το παιχνίδι καλύπτεται με τρόφιμα ή άλλες κολλώδεις ουσίες, μπορεί να χρειαστεί σχολαστικός καθαρισμός για να καθαριστεί εντελώς.

Απολύμανση. Απολυμάνετε τα παιχνίδια που βάζουν τα μωρά στο στόμα τους. Απολυμαντικά UV-C ή ήπιο σαπούνι και νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν μικρόβια και βακτήρια στα παιχνίδια.

Cute Toddler Boy Playing With Green Toy Tractor At Home.

Αγοράκι παίζει με τα παιχνίδια του στον καναπέ.

Bigstock

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα παιχνίδια του μωρού;

Η συχνότητα καθαρισμού των παιχνιδιών εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης τους. Τα παιχνίδια οδοντοφυΐας ή τα λούτρινα ζωάκια που χρησιμοποιεί συχνά το μωρό σας θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, ιδανικά ανά δύο μέρες. Τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, όπως μπλοκ ή παζλ, μπορούν να καθαριστούν μία φορά την εβδομάδα ή όπως απαιτείται.

Εάν το μωρό έχει αλλεργίες ή έχει αναρρώσει πρόσφατα από κάποια ασθένεια, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καθαρίζετε τα παιχνίδια του. Τα μικρόβια και τα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν στα παιχνίδια και μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν επιδείνωση κάποιας κατάστασης σε μωρά με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα . Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται να καθαρίζετε όλα τα παιχνίδια τακτικά, χρησιμοποιώντας φυσικά και χωρίς χημικά διαλύματα καθαρισμού για να εξαλείψετε μικρόβια και βακτήρια.

Πώς να καθαρίσετε τα παιδικά παιχνίδια;

Ξύλινα παιδικά παιχνίδια

Τα ξύλινα παιχνίδια χρειάζονται καθάρισμα μία φορά το μήνα .

  • Σκουπίστε το παιχνίδι με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρά υπολείμματα ή σκόνη. Για κολλώδη υπολείμματα, ψεκάστε ή τρίψτε το παιχνίδι με λίγο νερό.
  • Φτιάξτε ένα διάλυμα με ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε απαλά το παιχνίδι, φροντίζοντας καθαρίσετε όλα τα σημεία.
  • Αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριών, καθώς μπορεί να καταστρέψουν το ξύλο. Ξεπλύνετε καλά το παιχνίδι με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.
  • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη βρωμιά από την επιφάνειά της.
  • Στεγνώστε καλά με ένα καθαρό πανί πριν το δώσετε πίσω στο μωρό.

Πλαστικά παιχνίδια

  • Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από την επιφάνειά τους
  • Αφήστε τα να στεγνώσουν ή σκουπίστε τα με ένα καθαρό και στεγνό πανί πριν τα δώσετε στο μωρό.

Παιχνίδια μπάνιου

  • Τα παιχνίδια μπάνιου χρειάζονται επιπλέον προσοχή καθώς εκτίθενται σε υγρασία που μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση μούχλας.
  • Πλένετε και καθαρίζετε τα παιχνίδια μετά από κάθε μπάνιο χρησιμοποιώντας σφουγγάρι και απαλό σαπούνι.
  • Αφήστε να στεγνώσουν.
  • Απολυμάνετε τα παιχνίδια μπάνιου μία φορά την εβδομάδα βάζοντας σε μία λεκάνη ίση ποσότητα νερού και ξυδιού.

Παιχνίδια με μπαταρίες

  • Σημαντικό πρώτα από όλα είναι να αφαιρέσετε τις μπαταρίες.
  • Προσθέστε 10-15 σταγόνες σαπούνι πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθαρίστε τα με ένα στεγνό πανί μικροΐνών για να αποφύγετε τη διαρροή νερού.
  • Μην βυθίζετε τα παιχνίδια στο διάλυμα.
  • Αφήστε για τουλάχιστον μία ώρα να στεγνώσουν πριν επανατοποθετήσετε τις μπαταρίες.

Πηγή πληροφοριών: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved