Πέντε τρόποι να παίξετε με το νεογέννητο μωρό σας

Ιδέες για παιχνίδι με το νεογέννητο στο σπίτι. 

Πέντε τρόποι να παίξετε με το νεογέννητο μωρό σας

Το παιχνίδι με το νεογέννητο έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρού.

Bigstock

Το παιχνίδι με το νεογέννητο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε το δέσιμο με το μωρό σας. Παράλληλα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχει σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρού και είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας.

Βέβαια, από την άλλη, μιας και το νεογέννητο κοιμάται αρκετές ώρες και η περιορισμένη ακόμα ανάπτυξή του δεν του επιτρέπει να κάνει και πολλά πράγματα, είναι λογικό να αναρωτιέστε: τι να κάνω με το νεογέννητο και πότε;

Το παιχνίδι με το νεογέννητο

Τα νεογέννητα κοιμούνται 11 με 16 ώρες την ημέρα. Σε αυτήν την ηλικία το παιχνίδι με το μωρό είναι πολύ διαφορετικό από το παιχνίδι με ένα νήπιο ή ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας. Τις πρώτες εβδομάδες, το μωρό επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το φαγητό και ο ύπνος. Η όρασή του δεν είναι ακόμα αρκετά αναπτυγμένη και δεν βλέπει καθαρά σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 εκατοστών. Στο παιχνίδι με το νεογέννητο, συνεπώς, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω.

Beautiful Caucasian Newborn Baby Child Sleeping In Bed. Little Kids Concept. Close-up Portrait

Τι μπορείτε να παίξετε με το νεογέννητο

Αφηγηθείτε του τη μέρα σας. Το μωρό λατρεύει τη φωνή σας και ακόμα και αν δεν καταλαβαίνει τι λέτε, απλά και μόνο ακούγοντάς την ηρεμεί και νιώθει ασφάλεια. Μιλήστε του για τη μέρα σας, πείτε του τι κάνετε, πού πήγατε κτλ.

Tummy time. Το tummy time είναι ο χρόνος που περνά το μωρό μπρούμυτα και θεωρείται πολύ ωφέλιμος για τη μυϊκή ανάπτυξη του βρέφους. Μπορείτε να στρώσετε μία κουβέρτα στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να βάλετε πάνω το μωρό για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές μέσα στη μέρα.

Χορέψτε μαζί. Η μουσική είναι ένα δυνατό ερέθισμα για τα μωρά, ακόμα και όταν είναι νεογέννητα. Βάλτε μουσική και χορέψτε έχοντάς το αγκαλιά ή στον μάρσιπο.

Κάντε βόλτα στο σπίτι. Κρατήστε το μωρό αγκαλιά ή στο μάρσιπο και κάντε μία βόλτα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Μιλήστε του για το κάθε δωμάτιο και αντικείμενα που βλέπετε όπως φωτογραφίες ή άλλα.

Διαβάστε του ένα βιβλίο. Το διάβασμα βιβλίων έχει οφέλη από τη βρεφική ακόμα ηλικία, ακόμα και αν το μωρό δεν είναι ακόμα σε θέση να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ιστορία ή δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς του λέτε.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved