Γιατί το μωρό τραβάει τα μαλλιά του;

Κατανοήστε τους λόγους που ένα μωρό τραβάει τα μαλλιά του.

Γιατί το μωρό τραβάει τα μαλλιά του;

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που ένα μωρό τραβάει τα μαλλιά του. 

Bigstock

Το τράβηγμα των μαλλιών στα μωρά είναι μια συνηθισμένη συμπεριφορά που μπορεί δυνητικά να τα επηρεάσει αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κατανόηση του γιατί ένα μωρό τραβάει τα μαλλιά του θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τραβάει τα μαλλιά του για να ηρεμήσει

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μικρό σας να τραβάει τα μαλλιά του όταν νιώθει άγχος όπως αυτό του αποχωρισμού . Συχνά μπορεί να συνοδεύεται με το πιπίλισμα του αντίχειρα. Και οι δύο αυτές συνήθειες μπορεί να βοηθούν να ηρεμήσει.

Τραβάει τα μαλλιά του για να πειραματιστεί

Τα περισσότερα μωρά μεγαλύτερα των έξι μηνών μπορεί να τραβούν τα μαλλιά τους για να εξερευνήσουν την αιτία και το αποτέλεσμα. Ίσως είναι περίεργα να δουν πώς αντιδρούν όταν τραβάνε τις τρίχες και πώς ανταποκρίνονται οι γονείς.

Τραβάει τα μαλλιά του για να μάθει το σώμα του

Το μωρό καθώς μεγαλώνει αρχίζει να μαθαίνει το σώμα του πιάνοντας το αυτί του, τη μύτη του, τα δάχτυλα των ποδιών του ακόμη και τα μαλλιά. Μπορεί να τραβήξει επανειλημμένα τα μαλλιά του καθώς αποκτούν μεγαλύτερη αυτογνωσία όπως όταν κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Τραβάει τα μαλλιά του από συνήθεια

Ένα μωρό θα μπορούσε να τραβάει τα μαλλιά του από συνήθεια χωρίς εμφανή λόγο. Επίσης, μπορεί να το έχει συνδυάσει με ένα μέρος, τον παιδικό σταθμό ή το πάρκο.

Τραβάει τα μαλλιά του από θυμό

Αυτή η περίπτωση αφορά κυρίως μεγαλύτερα παιδιά, όπως είναι τα νήπια που εκφράζουν τον θυμό και την απογοήτευσή τους με φωνές και κραυγές.

sindromo-rapounzel-(4).jpg

Συχνά το παιδί νιώθει έντονη επιθυμία να τραβήξει τρίχες από το κεφάλι του.

Bigstock

Πώς να σταματήσετε το μωρό να τραβά τα μαλλιά του

Τα περισσότερα μωρά τείνουν να τραβούν τα μαλλιά τους για να ηρεμήσουν. Μπορείτε να τους παρέχετε εναλλακτικές λύσεις, όπως είναι η πιπίλα, τα βρεφικά παιχνίδια ακόμα και ο λευκός θόρυβος μπορεί να βοηθήσει.

Ο καθορισμός μιας ρουτίνας πριν τον ύπνο θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή ερεθισμάτων που προκαλούν ένταση στο μωρό και το ωθούν να τραβάει τα μαλλιά του.

Επίσης, μπορείτε να του αποσπάσετε την προσοχή. Για παράδειγμα, εάν το μωρό σας έχει τη συνήθεια να τραβάει τα μαλλιά ενώ κάνει βόλτα σε εξωτερικούς χώρους, δώστε του ένα παιχνίδι για να το κρατήσει απασχολημένο.

Με πληροφορίες από το momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved