Πέντε «μαγικές» λέξεις που πρέπει να μάθουν όλα τα παιδιά

Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη.

Πέντε «μαγικές» λέξεις που πρέπει να μάθουν όλα τα παιδιά

H σπουδαιότητα των μαγικών λέξεων.

Bigstock

Το παιδί μαθαίνει να έχει καλούς τρόπους σταδιακά, με την καθοδήγηση των γονιών του.

Μεγαλώνοντας και πηγαίνοντας στον παιδικό, οι κανόνες καλής συμπεριφοράς θα διευρυνθούν καθώς θα συναναστρέφεται κι άλλα παιδιά αλλά και παιδαγωγούς.

Ωστόσο, οι πρώτες μαγικές λέξεις που καλείται να μάθει και να κατανοήσει συνοψίζονται στις εξής πέντε : « Ευχαριστώ», « Συγγνώμη», «Παρακαλώ», « Μπορώ;», «Με συγχωρείς».

« Ευχαριστώ»

Το να λέτε εσείς πρώτα « ευχαριστώ» βοηθάει τα παιδιά να γίνουν ταπεινοί ενήλικες. Μαθαίνουν επίσης να εκτιμούν κάτι που παίρνουν ή για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν και παράλληλα να αισθάνονται ευγνώμονες για όλα έχουν στη ζωή τους.

«Συγγνώμη»

Όλοι κάνουν λάθη και συχνά ακούσια. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, να ζητούν συγγνώμη όταν πληγώνουν ή προσβάλλουν κάποιον. Το να αποδέχονται την πράξη τους , καλή ή κακή, δείχνει τη δύναμη του χαρακτήρα τους ενώ παράλληλα τα βοηθά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των συνομηλίκων τους.

Adorable Happy Child Girl Is Having Fun And Blows Air Kiss At Camera In Lavender Field On Summer War

Οι "μαγικές" λέξεις που πρέπει να ξέρει κάθε παιδί.

Bigstock

«Παρακαλώ»

Η λέξη «παρακαλώ» είναι ουσιαστική και πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο κάθε παιδιού. Το να ζητάει κάτι λέγοντας παρακαλώ , σημαίνει ότι δεν απαιτεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες να το έχει. Από την άλλη, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι με ένα « παρακαλώ» δεν ικανοποιούνται πάντα όλα τα αιτήματα.

«Μπορώ;»

Τα παιδιά μεγαλώνουν γνωρίζοντας ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής της οικογένειάς τους. Καθώς μεγαλώνουν αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτά και οι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν εάν τους διακόπτουν ή απαιτούν προσοχή όλη την ώρα. Θα πρέπει λοιπόν να μάθουν να μη διακόπτουν τους άλλους όταν μιλάνε, να περιμένουν τη σειρά τους και γενικά να ζητάνε με ευγένεια όταν θέλουν κάτι.

«Με συγχωρείς»

Αυτή η λέξη αν και μοιάζει με τη « συγγνώμη» αποτελεί μια ένδειξη ταπεινοφροσύνης. Ο,τι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, το έχει καταλάβει και έχει ανάγκη να ακούσει από εσάς ότι το συγχωρείτε.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved