Πρέπει να εκπληρώνετε κάθε επιθυμία και απαίτηση του παιδιού σας;

Οι γονείς πρέπει να βάζουν όρια στις επιθυμίες των παιδιών; 

Πρέπει να εκπληρώνετε κάθε επιθυμία και απαίτηση του παιδιού σας;

Νερά κορίτσια φωνάζουν από ενθουσιασμό

Bigstock

Οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους και να παρέχουν όλα όσα χρειάζονται.

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ των επιθυμιών και των απαιτήσεων και οι γονείς πρέπει να την εξηγήσουν στο παιδί τους.

Η υπερβολή του οτιδήποτε μπορεί να είναι λάθος και το ίδιο συμβαίνει με την εκπλήρωση όλων των απαιτήσεων των παιδιών σας.

mpampas-kai-anagkes-paidiou.jpg

Μπαμπάς κάθεται με την κόρη του στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας.

Bigstock

Τι πρέπει να κάνετε;

Διάκριση μεταξύ πραγματικών «αναγκών» και «επιθυμιών»

Είναι ευθύνη κάθε γονιού να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού του. Αλλά, όταν αρχίζει συνεχώς να ζητά χωρίς μέτρο ή να απαιτεί, θα πρέπει να βάλετε ένα φρένο εξηγώντας του ορισμένα πράγματα. Το σημαντικό είναι να μάθει ότι δεν μπορεί να έχει όλα όσα εύχεται και επιθυμεί και παράλληλα να κατανοήσει την αξία των πραγμάτων που παίρνει, κι όχι μόνο από οικονομικής άποψης.

Ενδιαφέροντα

Όταν το παιδί σας αρχίζει να αναζητά ευχαρίστηση μέσω υλιστικών πραγμάτων, τείνει να ξεχνά τις πραγματικές αξίες της ζωής. Παρακινήστε το να λάβει μέρος σε ένα άθλημα, να συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις, να κάνετε πράγματα μαζί. Δείξτε του μέσα από δραστηριότητες ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να εστιάζει.

mother is scolding her child girl. family relationships

Μαμά μαλώνει την κόρη της υψώνοντας το δάχτυλο του χεριού της.

Bigstock

Λάθη

Οι γονείς αγχώνονται όταν το παιδί τους κάνει ένα λάθος και προσπαθούν να το βοηθήσουν να το ξεπεράσει και να μην το επαναλάβει. Ο πρωταρχικός σας όμως στόχος, είναι να αναγνωρίσει το λάθος του και να μάθει από αυτό. Διαφορετικά θα αντιμετωπίζει τα μελλοντικά λάθη με επιπολαιότητα ή θα βασίζεται αποκλειστικά πάνω σας.

Συναισθηματική ωριμότητα

Τα συναισθήματα κρατούν το κλειδί για πολλά πράγματα στη ζωή. Όσο νωρίτερα τα αναπτύξει τόσο πιο γρήγορα θα υιοθετήσει την πρακτική του αυτοελέγχου. Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα γίνει ένα άτομο πειθαρχημένο και φιλότιμο, κατανοώντας ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες αλλά και επιθυμίες.

Με πληροφορίες από το bachpanglobal.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved